Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Rebecka Wikman hade vinnarkänsla på finalen i Funkismello!

Rebecka Wikman gav järnet i finalen den 24 april och blev tvåa
tillsammans med elva andra bidrag. Det är tredje gången Halmstad deltar i Funkismello och tack vare Rebecka kan hela Halmstad känna sig som vinnare.

Se finalen via föreningen Funkisglädje inspelning.länk till annan webbplats

Funkismello Halmstad. Rebecka Wikman två i riksfinalen.

- Det kändes roligt att se publiken. Jag hade en vinnarkänsla,
shit, my God!! Det kändes så bra att ta emot applåderna efteråt, sa Rebecka efter finalen. Jag blev tvåa det känns bra ändå. Jag är inte ledsen för det. Vinnarlåten var bra.

Inför ett fullsatt Cirkus i Stockholm, 1200 personer, levererade Rebecka låten " Du är allt ". Hon tävlade mot tolv andra bidrag.

Rebecka var inte den enda från Halland som uppträdde på finalen. För första gången hade Falkenberg (Attendo) en deltagare på plats, Martin
Nilsson med låten ”Var ligger landet där man böjer bananerna?”. Han liksom Rebecka kom också tvåa. Utanför tävlan framförde gänget ”Mer än du ser” från Husknuten i Halmstad sin egen låt ” Alla lika mycket värda”.

Vinnare i finalen blev Martin Hagen från Järfälla med den egna låten ”One of the million”.

Första finalen 2015

Halmstad deltog för första gången 2015 i finalen i Funkismello. Då vann Halmstads bidrag ”Stad i ljus”, framfört av Per Andersson. Förra året representerade Caroline Arvidsson Halmstad med låten ”Hellre utan dig”. I år tog sig Rebeckas till finalen genom att vinna den lokala deltävlingen på Halmstads Arena i februari. En tillställning som gjorde succé i Halmstad.

Se filmen från hela evenemanget på Halmstad Arenalänk till annan webbplats.

Vad är Funkismello?

Funkismello är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang.

Halmstads kommun är medlemmar i föreningen Funkisglädje som arrangerar Funkismello varje år. Funkismello startade som Väsby Melodifestival och har vuxit varje år och är nu en nationell tävling med en stor final i Stockholm. Varje kommun som deltar har själva en deltävling för att utse den representant som ska åka till finalen.

Syftet med festivalen är att lyfta målgruppen personer med funktionsnedsättning och deras rätt att delta i kulturlivet som vem som helst, liksom att skapa ett rikstäckande nätverk mellan olika kommuner som vill arbeta fördomsfritt med målgruppen.

För Halmstad betyder också Funkismello ny och bra input när det gäller förmågor, samarbete och pedagogisk utmaning, inom exempelvis daglig verksamhet.