Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Funkisfestivalen i Halmstad

Vi ställer inte in – vi ställer om! Nästa års delfinal i Halmstad kommer på grund av coronapandemin inte att vara på Halmstad Arena. Vi satsar i stället på en livesänd tävling på Kulturhuset Najaden den 12 februari. Om det är möjligt har vi publik på plats, men i vilket fall så kommer alla att kunna se finalen via webben hemifrån. Vårt mål är som alltid att det ska vara festlig stämning och alla ska känna sig delaktiga!

Se finalen via Youtube den 12 februari 2021

Du kan redan nu prenumerera på Funkisfestivalen Halmstads Youtubekanallänk till annan webbplats.

Funkisfestivalen Halmstad 2021 direktsänds från Kulturhuset Najaden och alla kan vara med hemifrån. Sändningen börjar kl. 18.00.

Så röstar du

Gå in på www.menti.comlänk till annan webbplats

Skriv in koden som du får i direktsändningen och klicka på ”Submit”.

Välj det bidrag du vill rösta på och klicka på ”skicka in”. Du kan bara rösta en gång.

Halmstads bidrag vann riksfinalen 2020

Det blev en seger för Alex Kron i Funkisfestivalens riksfinal. Finalen sändes digitalt i år och tittarna kunde rösta på sin favorit. Stort grattis Alex!

De 20 finalisterna hade alla kvalificerat sig genom lokala deltävlingar och tävlade med filmade liveframträdanden till professionell orkester. Alex Kron tävlade som näst sista bidrag med Elvislåten ”Always on my mind”.

Se riksfinalen i efterhand via Funkisfestivalens Youtubekontolänk till annan webbplats.

Alex Kron vinnare av Funkisfestivalen Halmstad och riksfinalen 2020.
Bläddra för att se fler bilder från kvällen.

Funkisfestivalen Halmstad 2020

Stort tack till alla 200 medverkande, samarbetspartners och till den rekordstora publiken. Nästan 1800 personer var på plats hejade på de tio bidragen i Halmstad Arena

Här kan du se hela Akt 1länk till annan webbplats

Här kan du se hela Akt 2länk till annan webbplats

Läs om deltagarna i Halmstad funkisfestival 2020.

Publiken fick uppleva en sprakande kulturupplevelse som innehöll både sång, dans, musik och teater. 10 bidrag deltog och publiken, tillsammans med juryn, röstade fram vinnaren.

Konstnärliga ledare var Åsa Lauer och Malin Norling.
Kvällens kompband var Kvartiåtta.

Vad är Funkisfestivalen?

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer över 15 år med olika sorter av kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och har vuxit varje år sedan dess. Det är nu en nationell tävling med semifinaler och final i Stockholm. Varje kommun som deltar har själva en deltävling för att utse sin representant. Den 7 februari 2020 arrangerades tävlingen för sjätte året i Halmstad.

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på sin egen nivå. Dels uppmärksammas personer med funktionsnedsättning, och dels bjuder tävlingen på en minnesvärd kväll för både deltagare, publik och sponsorer.

Halmstads kommun är medlemmar i föreningen Funkisglädjelänk till annan webbplats som arrangerar Funkisfestivalen varje år. Därigenom ingår kommunen i det rikstäckande nätverk som skapats mellan kommuner som vill arbeta fördomsfritt med målgruppen. För Halmstads kommun betyder också Funkisfestivalen ny och bra input när det gäller förmågor, samarbete och pedagogisk utmaning, inom exempelvis daglig verksamhet. Många "funkisar" är engagerade i festivalen på olika sätt, som dansare, skådespelare, konferencierer, tillverkare av armband och rekvisita med mera.

Publikmässigt är det allt fler som varje år upptäcker denna proffsiga och glädjefyllda show som innehåller både sång, dans, musik och teater. Förra året kom cirka 1500 personer till Halmstad Arena för att uppleva det som troligen är årets häftigaste, glammigaste och mest känslofyllda kulturupplevelse.

Halmstads kommun arrangerar Funkisfestivalen i Halmstad i samarbete med ABF.

Dela med dig!

#Funkisfest21

Följ oss på

Facebook: Funkisfestivalenhalmstadlänk till annan webbplats
Instagram: @funkisfestivalenhalmstadlänk till annan webbplats

Vinnare i Halmstad genom åren

2014 – Halmstad melodifestival på Sturegymnasiet, vinnare Per Andersson med "Stad i ljus". Han vann senare även finalen i Funkisfestivalen 2015 på Cirkus i Stockholm.

2015 – Funkismello på Gullbrannagården – vinnare Caroline Johansson med låten "Hellre utan dig".

2017 – Funkismello på Halmstad Arena – vinnare Rebecca Wikman.

2018 – Funkisfestivalen på Halmstad Arena – vinnare Per Andersson med låten "När vindarna viskar mitt namn".

2019 – Funkisfestivalen på Halmstad Arena – vinnare Fredrik Johnsson med låten "The final countdown".

2020 – Funkisfestivalen på Halmstad Arena – vinnare Alex Kron med låten "Always on my mind". Han vann även senare riksfinalen som sändes digitalt på grund av coronapandemin.