Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Funkisfestivalen i Halmstad

Årets glammigaste och mest känslofyllda sångtävling arrangeras fredagen den 7 februari 2020 kl. 18.00-21.00, i Halmstad Arena. Välkommen att ta del av ett proffsigt kulturevenemang för alla!

Som publik kommer du att uppleva en sprakande kulturupplevelse som innehåller både sång, dans, musik och teater. Ni kommer att få lyssna på 10 bidrag och också vara med och rösta fram det som ska representera Halmstad i Funkisfestivalen i Stockholm. Kvällens kompband är Kvartiåtta.

Biljetter

Biljetter köper du via Halmstad Tourist Center (turistbyrån)
035-12 02 00 eller www.ticketmaster.selänk till annan webbplats

Biljettpris: 150 kronor om du köper biljetten före 31 december 2019, därefter är priset 195 kronor.

OBS! Rullstolsbiljett och gruppbokning (minst 50 platser)
bokas på Halmstad Tourist Center 035-12 02 00. Det finns ett begränsat antal platser för rullstolar. Ledsagare går in fritt.

Hitta hit

Karta och information om tillgänglighet finns på Halmstad Arenas webbplatslänk till annan webbplats.

After work och mat

Är ni några vänner eller kollegor som vill äta middag eller ha en AW på Halmstad Arena innan festivalen börjar klockan 18.00 så går det att boka. Kostnad per person för AW (plockbuffé, 2 starköl/vin/cider eller alkoholfritt) är 345 kronor, för 2 rätters (skagenröra på rågbröd, fläskfilémedaljonger med kantarellssås och purjolökspotatis, kaffe) kostar 475 kronor. Biljett ingår. Kontakta Sofie Johansson 072-700 44 04 om ni är intresserade av att köpa till after work eller mat.

Från klockan 16.00 kommer det vara utställningar i foajén.

Deltagarna

Årets deltagare

I startfältet 2020 har vi 12 deltagare i 10 sångnummer. Två är alltså duetter. Vi kommer att presentera dem närmare här längre fram. Följ gärna Funkisfestivalen Halmstad för Facebooklänk till annan webbplats för en inblick i hur repetitionsarbetet går.

Vad är Funkisfestivalen?

Funkisfestivalen är Sveriges största sångtävling för personer över 15 år med olika sorter av kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och har vuxit varje år sedan dess. Det är nu en nationell tävling med semifinaler och final i Stockholm. Varje kommun som deltar har själva en deltävling för att utse sin representant. Den 7 februari 2020 arrangeras tävlingen för sjätte året i Halmstad.

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på sin egen nivå. Dels uppmärksammas personer med funktionsnedsättning, och dels bjuder tävlingen på en minnesvärd kväll för både deltagare, publik och sponsorer.

Halmstads kommun är medlemmar i föreningen Funkisglädjelänk till annan webbplats som arrangerar Funkisfestivalen varje år. Därigenom ingår kommunen i det rikstäckande nätverk som skapats mellan kommuner som vill arbeta fördomsfritt med målgruppen. För Halmstads kommun betyder också Funkisfestivalen ny och bra input när det gäller förmågor, samarbete och pedagogisk utmaning, inom exempelvis daglig verksamhet.

Publikmässigt är det allt fler som varje år upptäcker denna proffsiga och glädjefyllda show som innehåller både sång, dans, musik och teater. Förra året kom cirka 1500 personer till Halmstad Arena för att uppleva det som troligen är årets häftigaste, glammigaste och mest känslofyllda kulturupplevelse.

Halmstads kommun arrangerar Funkisfestivalen i Halmstad i samarbete med ABF.

Semifinaler och final 2020

Den som vinner i Halmstad går vidare till semifinalerna på Nalen i Stockholm den 28 och 29 april där man tävlar om en plats till finalen på Stockholm Waterfront i augusti.

Fredrik Johnsson vinnare av Funkisfestivalen Halmstad 2019.  Foto: Anders Andersson

Fredrik Johnsson vinnare av Funkisfestivalen Halmstad 2019. Foto: Anders Andersson

Representanter från Halmstad genom åren

Halmstad deltog för första gången 2015 i finalen i Funkisfestivalen på Cirkus i Stockholm. Då vann Halmstads bidrag ”Stad i ljus”, framfört av Per Andersson. 2016 representerade Caroline Arvidsson Halmstad med låten ”Hellre utan dig”. 2017 tog sig Rebecka Wikman till finalen genom att vinna den lokala deltävlingen på Halmstads Arena i februari. En tillställning som gjorde succé i Halmstad. 2018 deltog Per Andersson (igen) med "När vindarna viskar mitt namn" och vann ännu en gång. 2019 var det Fredrik Johnssons tur att gå vidare till final med låten "The final countdown". Se video ovan.