Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Det är dags att anmäla dig till årets häftigaste tävling – Funkisfestivalen, delfinal Halmstad!

Funkisfestivalen är ett evenemang för personer, från 15 års ålder med intellektuell eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, oavsett var i landet man bor. På festivalen uppträder artisterna i en professionellt arrangerad musikshow och representerar sin kommun.

Du kan anmäla dig till Funkisfestivalen om du:

  • har en neuropsykiatrisk eller intellektuell
    funktionsnedsättning
  • omfattas av LSS
  • är över 15 år
  • bor eller jobbar i Halmstads kommun.

Här finns anmälningsblankettenPDF.

Sista anmälningsdag är den 31 augusti.

OBS!
Det finns inte fler än tio platser i tävlingen. Om du inte kommer med i själva tävlingen finns det möjlighet att få vara med på annat sätt. Alla som söker kallas till en uttagning i september.

I oktober börjar repetitionerna med låtarna till festivalen. Själva delfinalen blir i januari eller februari 2019.

Om du är med i tävlingen träffas gruppen en gång i veckan och övar på sin låt tillsammans med de andra. Du får också tips på hur du bäst framför din låt. Om du inte vet vilken låt du vill sjunga så hjälper vi dig att hitta en som passar din röst.

Övningarna kommer att ske på dagtid. Kolla med din skola eller arbetsplats om du kan gå ifrån en gång i veckan.

Kontakt

Har du frågor, så kontakta:
Åsa Lauer
Telefon: 072-500 32 99
E-post: asa.lauer@halmstad.se

Sofie Johansson
Telefon: 035-17 77 52
E-post: sofie.johansson@abf.se

Välkommen in med din anmälan!

 

Vinnare i Halmstad genom åren

Halmstad deltog för första gången 2015 i finalen i Funkisfestivalen på Cirkus i Stockholm. Då vann Halmstads bidrag ”Stad i ljus”, framfört av Per Andersson. 2016 representerade Caroline Arvidsson Halmstad med låten ”Hellre utan dig”. 2017 tog sig Rebecka Wikman till finalen genom att vinna den lokala deltävlingen på Halmstads Arena i februari. En tillställning som gjorde succé i Halmstad. 2018 deltog Per Andersson (igen) med "När vindarna viskar mitt namn". Spännande att få se vem som blir representant för 2019?

Vad är Funkisfestivalen?

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer, från 15 års ålder, med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang.

Halmstads kommun är medlemmar i föreningen Funkisglädje som arrangerar Funkisfestivalen varje år. Funkismello startade som Väsby Melodifestival och har vuxit varje år och är nu en nationell tävling med en stor final i Stockholm. Varje kommun som deltar har själva en deltävling för att utse den representant som ska åka till finalen.

Syftet med festivalen är att lyfta målgruppen personer med funktionsnedsättning och deras rätt att delta i kulturlivet som vem som helst, liksom att skapa ett rikstäckande nätverk mellan olika kommuner som vill arbeta fördomsfritt med målgruppen.

För Halmstad betyder också Funkisfestivalen ny och bra input när det gäller förmågor, samarbete och pedagogisk utmaning, inom exempelvis daglig verksamhet.

Halmstads kommun arrangerar Funkisfestivalen i samarbete med ABF.