Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Funkisfestivalen den 31 januari på Halmstad Arena

Funkisfestivalen 2018, tidigare Funkismello. 31 januari 2018 på Halmstad Arena.

Foto: Gabriella Sigfridsson

Dags för årets häftigaste, coolaste och glammigaste sångtävling! En glittrig show som bjuder på sång, musik, dans, teater och mycket annat. Skratta, njut och bli varm i hjärtat.

Biljetter

Halmstad Turistbyrå • www.ticketmaster.selänk till annan webbplats
Biljettpris 150 kronor.

Förra året hade festivalen 1200 besökare. I år hoppas vi slå nytt rekord!

Vinnaren av festivalen får representera Halmstad i riksfinalen på Cirkus i Stockholm.

Första finalen för Halmstad 2015

Halmstad deltog för första gången 2015 i finalen i Funkisfestivalen på Cirkus i Stockholm. Då vann Halmstads bidrag ”Stad i ljus”, framfört av Per Andersson. 2016 representerade Caroline Arvidsson Halmstad med låten ”Hellre utan dig”. 2017 tog sig Rebecka Wikman till finalen genom att vinna den lokala deltävlingen på Halmstads Arena i februari. En tillställning som gjorde succé i Halmstad.

Se filmen från hela evenemanget på Halmstad Arenalänk till annan webbplats.

Vad är Funkisfestivalen?

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer, från 15 års ålder, med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang.

Halmstads kommun är medlemmar i föreningen Funkisglädje som arrangerar Funkisfestivalen varje år. Funkismello startade som Väsby Melodifestival och har vuxit varje år och är nu en nationell tävling med en stor final i Stockholm. Varje kommun som deltar har själva en deltävling för att utse den representant som ska åka till finalen.

Syftet med festivalen är att lyfta målgruppen personer med funktionsnedsättning och deras rätt att delta i kulturlivet som vem som helst, liksom att skapa ett rikstäckande nätverk mellan olika kommuner som vill arbeta fördomsfritt med målgruppen.

För Halmstad betyder också Funkisfestivalen ny och bra input när det gäller förmågor, samarbete och pedagogisk utmaning, inom exempelvis daglig verksamhet.

Halmstads kommun arrangerar Funkisfestivalen i samarbete med ABF.