Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Funkisfestivalen

Hurra, grattis och lycka till Fredrik Johnsson!

Fredrik vann delfinal Halmstad med låten The final countdown den 6 februari på Halmstad Arena. Fredrik kommer att representera Halmstad i de nationella tävlingarna i Funkisfestivalen.

Det är många nya kommuner som valt att ansluta sig till Funkisglädje och därmed Funkisfestivalen. Därför blir det inte den sedvanliga finalen på Cirkus i Stockholm - festivalen har vuxit och blivit riktigt stor.

Semifinaler och final

Istället kommer Funkisglädje att arrangera två semifinaler och en riksfinal i Funkisfestivalen.

Semifinalerna blir den 1 och 2 april 2019 på Nalen i Stockholmlänk till annan webbplats.

Vid varje semifinalfinal kommer mellan tio och 14 artister att tävla. Sex nummer från varje semifinal kommer att gå vidare till riksfinalen.

Finalen blir på Stockholm Waterfrontlänk till annan webbplats den 26 augusti 2019, med cirka tolv tävlande nummer.

Mer information kommer längre fram under 2019länk till annan webbplats.

Representanter från Halmstad genom åren

Halmstad deltog för första gången 2015 i finalen i Funkisfestivalen på Cirkus i Stockholm. Då vann Halmstads bidrag ”Stad i ljus”, framfört av Per Andersson. 2016 representerade Caroline Arvidsson Halmstad med låten ”Hellre utan dig”. 2017 tog sig Rebecka Wikman till finalen genom att vinna den lokala deltävlingen på Halmstads Arena i februari. En tillställning som gjorde succé i Halmstad. 2018 deltog Per Andersson (igen) med "När vindarna viskar mitt namn" och vann ännu en gång.

Vad är Funkisfestivalen?

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer, från 15 års ålder, med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang.

Halmstads kommun är medlemmar i föreningen Funkisglädje som arrangerar Funkisfestivalen varje år. Funkismello startade som Väsby Melodifestival och har vuxit varje år och är nu en nationell tävling med en stor final i Stockholm. Varje kommun som deltar har själva en deltävling för att utse den representant som ska åka till finalen.

Syftet med festivalen är att lyfta målgruppen personer med funktionsnedsättning och deras rätt att delta i kulturlivet som vem som helst, liksom att skapa ett rikstäckande nätverk mellan olika kommuner som vill arbeta fördomsfritt med målgruppen.

För Halmstad betyder också Funkisfestivalen ny och bra input när det gäller förmågor, samarbete och pedagogisk utmaning, inom exempelvis daglig verksamhet.

Halmstads kommun arrangerar Funkisfestivalen i samarbete med ABF.