Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Climate Aid 7 maj - inställd

Konserten är inställd

Eleverna från Österrike kommer inte till Halmstad som planerat under v. 19, och samtliga evenemang den veckan ställs in.

Om situationen kring Coronapandemin tillåter håller vi en dörr öppen för att eleverna från Österrike kommer till Halmstad under v. 43, hösten 2020. I så fall genomför vi ett mindre omfattande program.

Torsdagen den 7 maj arrangeras en Climate Aid-konsert i Kulturhuset Najaden. Förutom en helkväll med livemusik på scen hoppas arrangörerna att det också blir ett tillfälle att belysa klimatfrågorna och sprida kunskap.

Climate Aid-projektet är ett samarbete mellan Sannarpgymnasiet och Katharina Lins Oberstufenrealgymnasium (KORG), en gymnasieskola i Zams i Tyrolen, kring konsumtionssamhällets och den globala uppvärmningens påverkan och konsekvenser.

I höstas var en grupp elever från naturestetiska programmet, med inriktning musik, nere i Österrike och tittade på hur den globala uppvärmningen påverkar alplandskapens ekosystem och i maj är det dags för eleverna från Österrike att komma till Halmstad. Då kommer man bland annat att fokusera på vilka konsekvenser klimatförändringarna har på haven och våra sanddyner.

Välgörenhetskonsert på Kulturhuset Najaden

Höjdpunkten under Österrikarnas besök här blir en välgörenhetskonsert som eleverna kommer arrangera tillsammans på Kulturhuset Najaden den 7 maj kl. 19.00.

Biljetter

Biljetter köps via www.nortic.selänk till annan webbplats
100 kr. 50 kr för ungdom/student (till och med gymnasiet).
Alla biljettintäkter går oavkortat till WWF:s arbete för en hållbar värld.

Medverkande

NA estet Sannarpsgymnasiet med ”up and coming stars” Simon Petersson och Hanna Rafstedt, Nova Cantica, IVES gymnasiesärskolan med flera.

Utställning från kl. 18.00

Välkommen till foajén på Kulturhuset Najaden från kl. 18.00, för att ta del av aktuella utställare och aktörer inom klimat- och miljöarbete.