Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Climate Aid 7 maj

Torsdagen den 7 maj arrangeras en Climate Aid-konsert i Kulturhuset Najaden. Förutom en helkväll med livemusik på scen hoppas arrangörerna att det också blir ett tillfälle att belysa klimatfrågorna och sprida kunskap.

Climate Aid-projektet är ett samarbete mellan Sannarpgymnasiet och Katharina Lins Oberstufenrealgymnasium (KORG), en gymnasieskola i Zams i Tyrolen, kring konsumtionssamhällets och den globala uppvärmningens påverkan och konsekvenser.

I höstas var en grupp elever från naturestetiska programmet, med inriktning musik, nere i Österrike och tittade på hur den globala uppvärmningen påverkar alplandskapens ekosystem och i maj är det dags för eleverna från Österrike att komma till Halmstad. Då kommer man bland annat att fokusera på vilka konsekvenser klimatförändringarna har på haven och våra sanddyner.

Välgörenhetskonsert på Kulturhuset Najaden

Höjdpunkten under Österrikarnas besök här blir en välgörenhetskonsert som eleverna kommer arrangera tillsammans på Kulturhuset Najaden den 7 maj kl. 19.00.

Biljetter

Biljetter köps via www.nortic.selänk till annan webbplats
100 kr. 50 kr för ungdom/student (till och med gymnasiet).
Alla biljettintäkter går oavkortat till WWF:s arbete för en hållbar värld.

Medverkande

NA estet Sannarpsgymnasiet med ”up and coming stars” Simon Petersson och Hanna Rafstedt, Nova Cantica, IVES gymnasiesärskolan med flera.

Utställning från kl. 18.00

Välkommen till foajén på Kulturhuset Najaden från kl. 18.00, för att ta del av aktuella utställare och aktörer inom klimat- och miljöarbete.

 

Söker samarbeten

Initiativtagare till projektet är musikläraren Martin Alling och tyskläraren Sabine Alexandersson från Sannarpsgymnasiet. De ser gärna att konsertkvällen blir ett tillfälle för hela kommunen att sätta fokus på klimatfrågorna.

– Vi vill använda musiken för att sprida kunskap och göra folk medvetna om att förändringar sker i vår miljö och vårt klimat, samt hur det påverkar oss. Förhoppningen är att det kan bli ett årligt återkommande evenemang där fler delar av kommunen deltar, säger Martin Alling.

Climate Aid-projektet bekostas av Erasmus, som är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom utbildning.

Vill du veta mer om projektet eller medverka under Climate Aid torsdagen den 7 maj i någon form, hör av dig till:

Martin Alling, 0721-52 87 77, martin.alling@halmstad.se
Sabine Alexandersson, 070-643 90 40, sabine.alexandersson@halmstad.se