Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Boka idrottsanläggningar

Via vår webbokninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du både se aktuellt bokningsläge och göra bokningsförfrågningar i de flesta av våra idrottsanläggningar.

Boka idrottsanläggning via webben

Via vår webbokninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du enkelt och smidigt boka tider i våra idrottsanläggningar. I webbokningen kan du se lediga tider samt göra en bokningsförfrågan för en ledig tid. När tiden är bokad för dig får du tillbaka en bokningsbekräftelse med passerkod via e-post. Faktura skickas löpande i efterhand.

Ansök om personligt login för webbokning
Du som ofta gör återkommande bokningar och bokningsändringar kan ansöka om ett personligt login till webbokningen. Då kan du själv boka och hantera dina bokningar och slipper vänta på bokningsbekräftelse från oss.

Hämta nycklar till idrottsanläggningar

Vid hyra av idrottsanläggningar hämtas samtliga passerkort, taggar och nycklar ut i receptionen på Halmstad Arenalänk till annan webbplats.

Ordinare utlämningsdagar*

  • Måndagar kl. 15.00-17.00
  • Torsdagar kl. 15.00-17.00

 Utlämningsdagar under juni, juli och augusti*

  • torsdagar kl. 15.00-17.00

*Vid helgdagar kan öppettiderna ändras. Aktuella öppettider finns alltid på Halmstad Arenas webbplatslänk till annan webbplats.

Vi har tyvärr ingen möjlighet att lämna ut taggar, passerkort och nycklar under andra tider.

Avgifter för hyra av idrotts- och fritidsanläggningar

Avgifter för hyra av våra idrotts- och fritidsanläggningar.PDF

Nolltaxa

För Halmstads kommuns föreningars barn- och ungdomsverksamhet (0-20 år) gäller så kallad nolltaxa i kommunala idrottsanläggningar. Det innebär att föreningen inte betalar någon avgift för de tider som nyttjas av föreningens barn och ungdomar. Nolltaxan gäller såväl träning som match/tävling. För att föreningen ska vara berättigad till nolltaxa krävs att föreningen har antagit en av oss godkänd ledarguide.

Policy för fördelning av tider

Fördelning av tider för träning och match/arrangemang på våra idrottsanläggningar görs utifrån en prioritetsordninglänk till annan webbplats som är tagen av teknik- och fritidsnämnden.

Avbokningsregler

Om du har en bokad tid i en idrottsanläggning som du inte nyttjar eller avbokar senast tre dagar innan debiterar vi dig dubbel ordinarie avgift. Detta gäller även för nolltaxa, dvs en nolltaxetimme som inte nyttjas eller avbokas debiteras med dubbel ordinarie vuxenträningsavgift.

Syftet med att tider som inte används ska avbokas senast tre dagar innan är att vi vill skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att använda våra anläggningar effektivt och därmed skapa förutsättningar för alla att bedriva en bra verksamhet.

Säsongsbokning

Ansökan om säsongsbokning av idrottsanläggningar görs via vår säsongsbokningsblankettPDF.  

Sista ansökningsdag för säsongsbokning

Halmstad Arena Is

31 januari

Naturgräs/konstgräs sommarsäsong

1 februari

Idrottshallar/gymnastiksalar

1 april

Strömvallens isbana

31 januari

Kombihallen

31 maj

Konstgräsplan eftersäsong

1 september

Konstgräsplan försäsong

1 november

 

Hyr en idrottsanläggning till lägre pris

Mellan kl 21.00-22.00 på vardagskvällar hyr vi ut idrottshallar, gymnastiksalar och Halmstad Arenas lilla isbana till föreningspris, oavsett om man hyr som förening, kompisgäng, företag eller privatperson. Föreningspris gäller även för idrottshallar, gymnastiksalar och ishallar mellan kl 8.00-9.00 på lördag- och söndagmorgnar (övriga tider gäller ordinarie avgifter). I webbokningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se och boka lediga tider.

Föreningslokaler och kanslier

Vi försöker gärna hjälpa till med att hitta lämpliga föreningslokaler/anläggningar till idrotts- och fritidsföreningar som inte har egna lokaler/anläggningar. Hjälpen riktar sig i första hand till föreningar med bidragsberättigad barn- och ungdomsverksamhet. Kontakta oss för mer information.

Vad ingår när jag hyr en idrottshall/gymnastiksal?

När du hyr en idrottshall eller gymnastiksal ingår den utrustning som finns tillgänglig i hallen/salen. Undantaget är undervisningsmaterial som tillhör skolorna som finns inlåst i skolornas egna förråd. När du bokar, var tydlig med vad för verksamhet du ska ha i hallen/salen och vilken utrustning du behöver ha tillgång till.

Felanmälan

Om du som hyresgäst upptäcker fel på vår utrustning eller våra redskap i våra idrottsanläggningar vill vi att du anmäler det till oss via vår felanmälan.

Föreningsledarens ansvar för brandskydd

Både ägaren till en anläggning, men också den som hyr en lokal eller anläggning är enligt lagen om skydd mot olyckor ansvariga för brandskyddet. Även om ägaren bör vara den som övergripande ser till att anläggningen är säker ur brandskyddssynpunkt, ska även den som använder anläggningen se till att verksamheten sker på ett säkert sätt. Ta därför reda på utrymningsvägar och se till att inte dessa blockeras, tänkt igenom hur en eventuell utrymning ska ske, ta reda på var släckutrustning finns och hur den fungerar - ta brandsäkerheten på allvar! Ta gärna hjälp av vår checklista för brandskyddPDF.