Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Aktivitetskort på Nätet (ApN)

Aktivitetskort på Nätet (ApN) är ett digitalt närvaroregistreringssystem där föreningar med barn- och ungdomsverksamhet registrerar och rapporterar sina bidragsgrundande barn- och ungdomssammankomster för att ansöka om kommunalt aktivitetsbidrag.

Kom igång med ApN

Har din förening aktiviteter för barn och ungdomar mellan 5-20 år och vill börja använda Aktivitetskort på Nätet för att söka kommunalt aktivitetsbidrag? Läs igenom reglerna för aktivitetsbidrag och utse en föreningsadministratör och tag sedan kontakt med oss så ordnar vi användarnamn och lösenord så att ni kan komma igång.

Föreningsadministratör

Alla föreningar som vill ansöka om kommunalt aktivitetsbidrag behöver utse minst en föreningsadministratör. Föreningsadministratörens huvuduppgift är att skicka in föreningens periodrapport i ApN vid varje bidragsperiods slut. När du som föreningsadministratör skickar in föreningens periodrapport i ApN efter bidragsperiodens slut innebär det att du gör en ansökan om kommunalt aktivitetsbidrag.

Samarbete med andra aktörer

ApN samarbetar med flera andra aktörer som erbjuder administrativa närvarohanteringssystem till föreningslivet. Detta innebär att föreningar som idag använder system som Svenska Lag, SportAdmin, Laget.se mfl. kan registrera närvaron i dessa system och sedan importeras närvarodatan automatisk till ApN (undantag IdrottOnline). Om din förening använder ett externt system behöver vi föreningens id-nummer för att kunna koppla samman systemet med ApN.

RF:s system IdrottOnline

Föreningar som använder IdrottOnline för närvaroregistrering och tidigare har skickat sina kommunfiler till kommunadministratören via e-post importerar numera själva sina kommunfiler direkt i ApN.

Så här importerar du en kommunfil i ApN

  • Skapa en kommunfil (xml-fil) i IdrottOnline.
  • Vänta tills filen är skapad (kan ta upp till 24 timmar).
  • Spara hem filen till datorn.
  • Logga in i ApN och ladda upp filen genom att välja menyval [Importera fil].
  • Tryck på knappen [Välj fil]. Leta därefter upp den xml-fil som laddades hem från RF och tryck [Öppna].
  • Skicka in filen genom att klicka på [Skicka].

När uppladdningen har genomförts återfås "Resultat: Lyckades" eller "Resultat: Misslyckades" tillsammans med information om vad som skett vid både lyckad och misslyckad inläsning.

Observera att uppladdad data blir synlig i APN först då den har kontrollerats mot regelverket. Detta sker automatiskt några gånger per timme, och tar olika lång tid beroende på systemets belastning.

Vi rekommenderar att kommunfilen från IdrottOnline laddas upp i ApN ofta, minst en gång per månad för att minimera arbetet med att åtgärda krockar precis innan bidragsperiodens slut.

För att inte gå miste om bidrag vare sig från RF eller kommunen är det viktigt att föreningen registrerar ALL närvaro i sitt system, då RF och Halmstads kommun har olika regler för bland annat antal deltagare och ålder för bidragsberättigade.

Föreningar utan tidigare närvarosystem

Föreningar som inte använder något av systemen ovan kan istället göra hela sin närvarorapportering i ApN. Föreningsadministratören lägger då upp sina föreningsledare i systemet, som i sin tur lägger upp sina deltagare och skapar närvarokort och sammankomster. För hjälp med att komma igång, läs manualen, kontakta supportenlänk till annan webbplats eller kontakta kommunadministratören.

Glöm inte 5- och 6-åringarna

I Halmstads kommun är den bidragsberättigade åldern 5-20 år, och därför är det viktigt att du som föreningsledare även lägger in föreningens sammankomster för  5- och 6-åringar.

Manual och support

Umeå kommun är systemägare för ApN och står för support och manualer för samtliga föreningar som använder ApN. Kontaktuppgifter till supporten samt manualer för både föreningsadministratör och föreningsledare.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ApN-registrering i mobil och på surfplatta

Föreningar som söker aktivitetsbidrag via ApN länk till annan webbplatskan använda mobila enheter som mobiltelefoner och surfplattor för att registrera sina aktiviteter på webben.

För att logga in på mobilwebben går du in på https://aktivitetskort.se/mlänk till annan webbplats istället för den vanliga ApN-webbsidan. Den vanliga adressen aktivitetskort.se/halmstad länk till annan webbplatsska däremot fortfarande användas när ni loggar in på en vanlig dator.
Mobilwebb innebär att man använder sin vanliga webbläsare, som till exempel Internet Explorer, Chrome eller Firefox, på sin mobila enhet och beroende på om man använder en mobiltelefon eller surfplatta så anpassas sidan efter den enheten man använder.

ApN och GDPR

För att kunna hantera ditt ärende behöver vi spara och behandla personuppgifterna du lämnar för att få tillgång till ApN. Syftet med en sådan behandling är för att kunna hantera ditt ärende/åsikt/önskemål. Vi tillämpar gällande lagstiftning vid all behandling av personuppgifter och sparar uppgifterna så länge som det är nödvändigt. Vill du veta hur vi behandlar personuppgifter, klicka på länken "Behandling av personuppgifter" längst ner i webbplatsens sidfot.