Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Så fungerar de biljettlösa parkeringsautomaterna

Halmstads kommun har installerat nya biljettlösa parkeringsautomater där du matar in registreringsnumret på bilen du har parkerat.

Så här gör du

  • För att aktivera automatens display, klicka på den gröna startknappen
  • Sätt in /”blippa” ditt betal-/kreditkort
  • Ange antal minuter för parkering med hjälp av knapparna
  • Godkänn parkeringstid genom att tryck OK
  • Ange fordonets registreringsnummer via skärmens digitala tangentbord
  • Kontrollera noga att du skrivit in rätt registreringsnummer
  • Välj om du vill ha kvitto eller ej (valet finns endast vid utcheckning, betala i efterskott)

OBS! För att spara el går displayen på parkeringsautomaten ner i viloläge och blir svart. Aktivera automaten igen genom att trycka på startknappen. Är automaten ur funktion syns detta genom att en rand upptill på maskinen lyser blått.

Parkeringsvakterna scannar sedan registreringsnumret med en handterminal och får därmed bekräftat att du har betalat din parkeringsavgift.

Betala i efterskott

Genom att sätta in/”blippa” samma betal-/kreditkort som du använde när du påbörjade parkeringen, kan du välja att avsluta parkeringen tidigare än den tid du har betalt för. Du betalar då enbart för den tid som du stått parkerad.

Kontrollera pågående parkering

Behöver du, kan du alltid kontrollera din pågående parkering. Knapp för detta finns direkt på automatens display. Tryck på ”Kontrollera pågående parkering” på displayen, ange ditt registreringsnummer, så visas vilken zon du är parkerad i, hur mycket du har betalt och när din parkeringstid går ut.

Vill du ha kvitto på ditt köp?

Automaten skriver inte ut en biljett eller kvitto, men om du vill ha ett kvitto på ditt p-köp kan du ange detta direkt i automaten (vid utcheckning, betala i efterskott) alternativt hämta kvitto i efterhand via internet.

Kvitto direkt

Efter att du avslutat din betalning vid utcheckning får du i automaten en fråga om du vill ha ett kvitto på ditt p-köp. Klicka på knappen "e-post", och ange din e-postadress med hjälp av det digitala tangentbordet på displayen. Ett kvitto kommer då att mejlas till dig. Alternativet klicka på knappen "SMS", och ange ditt mobilnummer med hjälp av det digitala tangentbordet på displayen. Ett kvitto kommer då att Sms:as till dig.

Kvitto i efterhand−kvittohistorik

Om du i samband med ditt parkeringstillfälle tackat nej till kvitto och sedan ångrar dig, kan du alltid hämta kvittot i efterhand. Gå in på webbsidan www.waytopark.selänk till annan webbplats. Där kan du ladda ner ett kvitto från dina parkeringar. Obs! Det kan ta upp till 24 timmar innan ditt kvitto blir tillgängligt i portalen.

Fördelar med biljettlösa automater

Fördelarna med de biljettlösa automaterna är bland annat att du slipper gå tillbaka till ditt fordon för att lägga parkeringsbiljetten i rutan. Du slipper även risken med att lappen inte ligger synlig för parkeringsvakten.