Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Olika betalsätt

Du kan betala parkeringen på flera olika sätt. Här listar vi de olika betalningssätten.

Mobil (sms, app eller talsvar)

Betala för parkering på Halmstads kommuns avgiftsbelagda parkeringar med hjälp av en mobiltelefon eller annan mobil enhet. Du kan skicka ett sms för att starta och avsluta din parkering. Du kan också betala via en app, eller ringa talsvar.
OBS! Boendetaxa går för närvaraden inte att betala med mobil.

Betalning görs via någon av våra tre operatörer SMS Park, Easypark eller Parkster. Tydliga instruktioner och telefonnummer finns på varje biljettautomat. 

Med mobil betalning av parkering betalar du inte för mer tid än du verkligen behöver och du slipper köa vid biljettautomaten.

Parkeringsvakten kontrollerar registreringsnumret i sin handdator och kan se om avgiften betalts via telefonparkering. Sms-betalning belastar inte din mobilfaktura, så även du som har en tjänstemobil kan nyttja tjänsten.

Läs mer om de olika operatörerna:

Från och med juni 2020 blir SMS Park en del av Easyparklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Båda tjänsterna kommer att fungera parallellt under en övergångsperiod för att sedan helt gå över till Easypark. Att betala parkering via SMS kommer att fungera som vanligt men med ett nytt telefonnummer: 010-333 44 00.

Bank- och bensinkort

Du kan betala med bank- eller bensinkort i flertalet biljettautomater, antingen i förskott eller i efterskott. Information om betalning finns vid varje automat.

Halmstads kommun har installerat nya biljettlösa parkeringsautomater där du matar in registreringsnumret på bilen du har parkerat.

Automaten skriver inte ut en biljett eller kvitto, men om du vill ha ett kvitto på ditt parkeringsköp kan du ange detta direkt i automaten (vid utcheckning, betala i efterskott) alternativt hämta kvitto i efterhand via www.waytopark.se.länk till annan webbplats

Mer info om de biljettlösa parkeringsautomaterna.

Digitala parkeringstillstånd

För vissa av kommunens parkeringsplatser och parkeringshus är det möjligt att köpa ett parkeringstillstånd som är giltigt i en månad. Parkeringstillståndet är digitalt och går att köpa för enstaka kalendermånader eller som en löpande prenumeration. Mer information om parkeringstillstånd hittar du härlänk till annan webbplats.

Om du glömmer att checka ut

1.   Ring 035-13 73 85 så hjälper vi dig att checka ut.
2.   Uppge ditt registreringnummer