Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Olika betalsätt

Du kan betala parkeringen på flera olika sätt. Här listar vi de olika betalningssätten.

Mobil (sms, app eller talsvar)

Betala för parkering på Halmstads kommuns avgiftsbelagda parkeringar med hjälp av en mobiltelefon eller annan mobil enhet. Du kan skicka ett sms för att starta och avsluta din parkering. Du kan också betala via en app, eller ringa talsvar.
OBS! Boendetaxa går för närvaraden inte att betala med mobil.

Betalning görs via någon av våra tre operatörer SMS Park, Easypark eller Parkster. Tydliga instruktioner och telefonnummer finns på varje biljettautomat. 

Med mobil betalning av parkering betalar du inte för mer tid än du verkligen behöver och du slipper köa vid biljettautomaten.

Parkeringsvakten kontrollerar registreringsnumret i sin handdator och kan se om avgiften betalts via telefonparkering. Sms-betalning belastar inte din mobilfaktura, så även du som har en tjänstemobil kan nyttja tjänsten.

Läs mer om de olika operatörerna:

Bank- och bensinkort

Du kan betala med bank- eller bensinkort i flertalet biljettautomater, antingen i förskott eller i efterskott. Information om betalning finns vid varje automat.

Halmstads kommun har installerat nya biljettlösa parkeringsautomater där du matar in registreringsnumret på bilen du har parkerat.

Automaten skriver inte ut en biljett eller kvitto, men om du vill ha ett kvitto på ditt parkeringsköp kan du ange detta direkt i automaten (vid utcheckning, betala i efterskott) alternativt hämta kvitto i efterhand via webbadressen www.waytopark.se.länk till annan webbplats

Mer info om de biljettlösa parkeringsautomaterna.

Mynt

Möjligheten att betala parkering med mynt försvinner i mitten av mars. Orsaken till att vi väljer att ta bort möjligheten att betala parkeringen med mynt är flera. Andelen parkeringsintäkter som Halmstads kommun får in via mynt minskar stadigt och är endast en bråkdel av vad det var för bara några år sedan. De senaste månadernas mätningar har visat att majoriteten av de som betalar för besöksparkering gör det via sin mobil.

Att ta bort myntautomaterna är också en säkerhets- och trygghetsfråga. Den senaste tiden har det skett flera inbrott i dessa. Dessutom tillkommer både fasta och rörliga avgifter för att transportera mynten.

30-dygnsbiljett

På de flesta av kommunens egna parkeringsplatser, på tomtmark, utanför centrum kan man lösa 30-dygnsbiljett direkt i automaten.

30-dygnsköp i automat med registreringsnummerinmatning

Möjlighet att ändra registreringsnummer finns ej.
Möjligheten att ändra registreringsnummer finns i e-tjänsten ”Digitala parkeringstillstånd” vilka gäller för en viss p-plats eller p-hus.

Digitala parkeringstillstånd

För vissa av kommunens p-platser och parkeringshus är det möjligt att köpa ett parkeringstillstånd som är giltigt i en månad. Parkeringstillståndet är digitalt och går att köpa för enstaka kalendermånader eller som en löpande prenumeration. Mer information om parkeringstillstånd hittar du härlänk till annan webbplats.

 

Om du glömmer att checka ut

1.   Ring 035-13 73 85 så hjälper vi dig att checka ut.
2.   Uppge ditt registreringnummer