Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Superhjältar upptäcker nya cykelrundor

Alla superhjältar cyklar i Halmstad. Nu finns chansen för våra cykelhjältar att ge sig ut på längre äventyr och upptäcka kommunens natur på nära håll. Tillsammans med Cykelfrämjandet har Halmstads kommun tagit fram fyra nya häften med illustrerade cykelrundor. På söndag premiärcyklas turen ”Inland norr” som går till Åled – Oskarström. Välkommen du också!

De fyra nya cykelrundorna är mellan fyra och sex mil långa och passar utmärkt för både Halmstadbor och turister. Cykelrundorna utgår alla från Halmstads slott och grenar sedan ut sig i olika väderstreck.

Inland och kust

En går upp mot norra kusten (Harplinge-Steninge), en mot södra kusten (Eldsberga – Påarp/Laxvik), medan två går inåt landet, inland norr (Åled – Oskarström) och inland öster (Simlångsdalen).

– Vi har mycket fin natur att upptäcka på nära håll i kommunen, och varför inte göra det från cykelsadeln? När du cyklar använder du hela kroppen och alla sinnen, du hör fågelsången och känner doften av hav och skog. Dessutom är det varsamt mot miljön, säger Marianne Olovsson, kommunikatör för Hållbart resande.

Följ med på premiären

Cykelrundorna finns beskrivna i fyra nya häften. Häftena innehåller kartor, vägbeskrivningar och mycket information om de platser som passeras.

På söndag, den 11 maj, premiärcyklas turen ”Inland norr” som går till Åled – Oskarström under ledning av Cykelfrämjandet. Alla som har en cykel är välkomna att delta. Det blir en heldagstur med start kl. 09.00 från Halmstads slott.

Sedan tidigare finns fyra kortare cykelrundor på en till två mil, som också utgår från Halmstads slott. Alla häften med information om cykelrundorna säljs på Halmstad Turistbyrå.

Följ vårt arbete med hållbart resande

Cykelrundorna är en del av Halmstads kommuns arbete med hållbart resande, för att stimulera till att gå, cykla och åka kollektivt i stället för att ta bilen.