Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Sparrow Aviation slutar flyga från Halmstad

Flyglinjerna till Arlanda och Berlin försvinner från Halmstad från midsommarhelgen. Sparrow har beslutat att inte återuppta trafiken efter det sedan tidigare planerade sommaruppehållet som börjar den 26 juni 2016. Sparrow har trafikerat Halmstad – Arlanda och Halmstad – Kalmar - Berlin sedan oktober förra året.

– Det är tråkigt att Sparrow väljer att inte fortsätta att trafikera Halmstad-Arlanda och Halmstad – Kalmar – Berlin. Utvecklingen på linjerna har varit positiv men det har gått för långsamt att få upp antalet resande vilket gör att de nu valt att avveckla de båda flyglinjerna. säger Magnus Edman, VD på Halmstad City Airport.länk till annan webbplats

I nuläget finns det inget annat flygbolag som visat intresse för att flyga de båda sträckorna vilket medför att Halmstad tappar sina förbindelser ut i världen via Arlanda och Berlin.

– Efter att ha trafikerat Arlanda och Berlin i åtta månader har vi valt att inte återuppta trafiken efter sommaren. Vi har blivit bra bemötta av många på marknaden som framförallt efterfrågat en linje till Arlanda. Tyvärr har passagerarantalen ändå inte varit tillräckliga, vilket i kombination med ett avslutat samarbete med vår flygoperatör betyder att satsningen inte kommer fortsätta under hösten, säger Richard Franck, VD för Sparrow Aviation.

– Vår förhoppning är nu att BRA, som trafikerar sträckan Halmstad-Bromma, kan fortsätta att växa och serva regionen med bra flygförbindelser till Stockholm och vidare till andra delar av Sverige, säger Magnus Edman.

Inga av Sparrow Aviations avgångar kommer att ställas in och alla biljetter fram till 26 juni gäller som vanligt. Bolaget har också lovat att kunder som har köpt buntbiljetter kommer att återbetalas för de biljetter som inte förbrukas, om man kontaktar Sparrow.

Utöver inrikesflyg till Bromma möjliggör Halmstad City Airport även charterresor. Under 2016 erbjuder Fritidsresor resor till Gran Canaria samt Ving och Fritidsresor till Mallorca.