Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Rapport från Resecentrum

Att det byggs längs Laholmsvägen i höjd med regionbussterminalen har nog inte undgått någon. Inte heller att det är Halmstads resecentrums etapp 2 som håller på att bli verklighet med bland annat hållsplatser för stadsbussarna samt en gångbro över Laholmsvägen. Men vad händer i ”gropen” just nu? Vi frågade projektledaren Christer Johansson.

– Vi har just blivit klara med nedsänkningen av två körfält och dessa kommer börja asfalteras under tisdagen. Detta gör att vi senare under veckan kan öppna in- och utfart på Bolmensgatan genom att svänga höger. Vi formar och gjuter dessutom hisstornet och brostödet på norra sidan av Laholmsvägen och här börjar betongarbetena bli klara, berättar Christer Johansson, Halmstads kommun.

Många ledningar och rör har lagts om

Genom att sänka gatan blir backen flackare och stadsbussarna får lättare att starta från sina hållplatser. För att kunna göra sänkningen har alla rör i gatan lagts om: både dagvatten-, spillvatten och dricksvattenrören. Dessutom har alla ledningar med koppar- och fiberkabel kopplats om.

Näst på tur, parallellt med det fortsatta arbetet på Laholmsvägen, står Enslövsvägen. Med början i januari ska det dras ny dagvattenledning här. I samband med att gatan återställs efter ledningsarbetet, görs nya gång- och cykelbanor på båda sidor av vägen.

Andra brostödet på gång

– I januari påbörjar vi också arbetet med brostödet på södra sidan av Laholmsvägen, mot regionbussterminalen, säger Christer.

Framkomligheten är fortsatt begränsad med ett körfält i varje riktning och en gång- och cykelbana är öppen förbi byggarbetsplatsen. Parkeringsfickorna vid butikerna och restaurangerna närmast korsningen är öppna, så det går fint att parkera här medan du handlar eller besöker någon av restaurangerna.

Kloka trafikanter

– Projektet flyter på bra och trafiken också, förutom vid rusningstrafik. De flesta trafikanter kör och cyklar klokt och respekterar bussfilen – det tackar vi givetvis för!

Vi är många som ser fram emot när Halmstads resecentrum etapp 2 är klart, och som det ser ut nu så hålls tidsplanen. Hösten 2017 blir det invigning!

Här kan du läsa mer om Halmstads resecentrum.länk till annan webbplats