Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

På måndag börjar byggnationen av Halmstads resecentrums etapp 2

Den 15 augusti startar arbetet med att bredda och sänka Laholmsvägen för att ge plats åt stadsbussarnas hållplatser.

Att resa kollektivt ska vara enkelt. Med Halmstads resecentrum samlas stadsbussar, regionbussar och tåg på samma plats – allt för att bytena ska bli lättare, snabbare och säkrare. Förutom hållplatser för stadsbussarna ska nu även en gångbro över vägen byggas och ett gångstråk mellan Laholmsvägen och regionbussterminalen ställas iordning. Arbetet kommer att pågå under cirka ett år.

– Vårt mål är att vägarbetet ska påverka trafiken så lite som möjligt, men kör man på Laholmsvägen den här perioden får man tyvärr räkna med att hamna i kö under vissa tider på dygnet, säger Christer Johannson, projektledare på teknik- och fritidsförvaltningen.

Åtgärder som startar den 15 augusti

 • Anslutningen från Enslövsvägen till Laholmsvägen stängs av.
 • Busskörfält införs längs Laholmsvägen från Wrangelsgatan fram till byggarbetsplatsen. Blixtlåsprincipen gäller för övrig trafik där filerna går ihop.
 • Förbi byggarbetsplatsen går busskörfältet ihop med den vanliga filen.  Blixtlåsprincipen gäller.
 • Järnvägsöverfarten vid Fredsgatan blir buss- och taxigata – den är avstängd för övrig trafik.
 • Gång- och cykelbanan längs Laholmsvägens norra sida stängs av vid arbetsplatsen.
 • Bussar mot Vallås kommer att gå på Fredsgatan. Brogårdsbussen kör som vanligt via Järnvägsgatan fram till den 3 oktober för att därefter under en period köra via Fredsgatan.

Tips för smidigt resande under byggtiden

 • Undvik om möjligt Laholmsvägen helt.
 • Välj avfarterna Halmstad Östra eller Halmstad Norra till/från E6.
 • Centrum nås förslagsvis via Wrangelsgatan och Järnvägsleden.
 • Välj om möjligt Wrangelsgatan och sväng in på Gamletullsgatan för att komma till exempelvis Halmstads teater och Stadsbiblioteket.
 • Använd gärna kommunens gratisparkeringar norr, söder och väster om stadens centrum.
 • Ställ bilen och ta cykeln, åk kollektivt eller samåk.
 • Kör, cykla och gå försiktigt och visa hänsyn.

– Vi beklagar verkligen om breddningen och sänkningen av Laholmsvägen innebär problem i trafiken, men vi hoppas att Halmstadborna har tålamod och ser fram emot sitt nya resecentrum, säger Christer Johannson.

Gratis parkering på Marknadsplatsen

I samband med byggarbetet vid Laholmsvägen gör Halmstads kommun flera insatser för att underlätta så mycket som möjligt för trafikanterna. Bland annat öppnas hela Marknadsplatsen vid Tullkammarkajen upp som pendlarparkering. Parkeringen är för bilar klass 1 (personbil med plats för max åtta passagerare plus föraren), den är gratis och max parkeringstid är 12 timmar. Parkeringen är främst tänkt för besökare och pendlare som kommer söderifrån längs Laholmsvägen.

Den smartaste vägen till Marknadsplatsen är att svänga av Laholmsvägen redan vid Högskolan/Trade Center (1) och sedan köra Kristian IV:s väg (2), Knäredsgatan (3), Margaretagatan (4), Stålverksgatan (5) och Stationsgatan (6):

Håll dig uppdaterad

Mer information om Halmstads resecentrumlänk till annan webbplats, trafikpåverkanlänk till annan webbplats, rekommenderade vägar och parkeringsplatserlänk till annan webbplats, tips på smidigt resande under byggtidenlänk till annan webbplats med mera, finns på www.halmstad.se/resecentrum. Här finns även tydliga kartor.