Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Information om snöfallet och dess konsekvenser

När fredagens snöfall är över kommer teknik- och fritidsförvaltningen att använda alla tillgängliga resurser för att snöröja i kommunen. Under natten plogas alla de gator och cykelbanor som kommunen ansvarar för, så parkera om möjligt bilar så de inte står i vägen. Samtidigt är konstgräsplanerna i Skedalahed och på Halmstad Arena stängda tills vidare.

Enligt de politiskt beslutade serviceåtagandena så påbörjas snöröjning vid 3 cm i centrum, på bussterminaler och på gång- och cykelbanor. Snöröjning påbörjas vid 6 cm på huvudgator och bussgator samt vid 8 cm på övriga gator. Snöröjningen ska vara avslutad efter 10 timmar.

Snöröjning under natten

Trots att det inte väntas 8 cm snö överallt så har förvaltningen tagit beslut om att snöröja hela Halmstad så fort fredagskvällens snöfall avtar, för att få undan den lössnö som finns på många vägar. I helgen väntas plusgrader, och ju mer snö som kan plogas bort under natten, desto mindre slask får vi när det töar.

Snöröjningen sköts både av förvaltningens personal och maskiner och ett antal entreprenörer som ansvarar för olika distrikt runt om i kommunen. Motorvägen och många av de större vägarna utanför centrum ansvarar Trafikverket för.

För att möjliggöra plogning på gatorna så är det bäst att parkera bilar på uppfart eller i garage så att plogbilen kan komma fram.

Konstgräsplanerna stängs

På grund av snöfallet så stänger konstgräsplanerna på Skedalaheds idrottspark och Halmstad Arenalänk till annan webbplats. De har stängt under helgen och de föreningar som var inbokade har meddelats.

Här kan du läsa mer om snöröjningen.
Här finns vanliga frågor och svar om snöröjning.