Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstads cykelvänligaste arbetsplats är utsedd

Det blev analys- och teknikkonsultföretaget WSP som tog hem utmärkelsen som den cykelvänligaste arbetsplatsen i Halmstads kommun.
– Det är jätteroligt att få detta pris. Alla har verkligen engagerat sig och kommit med egna förbättringsförslag på hur vi kan förenkla cyklingen i arbetet, säger Petra Sörman, miljö- och hållbarhetsstrateg på WSP.

WSP i Halmstad stod högst upp på pallen vid prisutdelningen på Strandgatan20 för miljö- och hälsoprojektet som arrangeras av Västra götalandsregionen, där Halmstads kommun är en av samordnarna.

– Det är roligt att så många företag har gått in för att underlätta cykelpendling, säger Stana Franjic, projektadministratör för hållbart resande på Halmstads kommun.

WSP lyckades uppnå 16 av 20 kriterier och dessutom uppfylla två stycken bonuskriterier. Exempel på kriterier var att arbetsplatsen jobbar aktivt för att underlätta vintercykling. Företaget erbjuder medarbetarna att använda företagets tjänstecyklar utanför arbetstid och har tagit fram avtal med cykelhandlare med rabatter på cyklar och cykelutrustning.

– Det här är en push för oss för att fortsätta detta arbete. Vi har varit i kontakt med ett cykelföretag för att få hela WSP i Sverige att satsa på förmånscyklar till medarbetarna och utveckla cyklingen i organisationen, berättar Petra Sörman.

Förstapriset för WSP är en vikbar cykel. Ett välkommet tillskott till kontoret som de kommer ha stor användning för, vid bland annat resor till andra orter.

– Vi använder tåg i den utsträckningen som vi kan och ibland ligger platsen vi ska besöka en bit utanför orten. Att då ha en cykel som man kan bära med sig på tåget och kunna transportera sig vidare med på ett smidigt sätt känns mycket bra.

Silvermedaljör blev DH Solutions, som därmed upprepade sin placering från fjolåret. Företaget får en cykelhjälm från Hövding, som fungerar som en airbag för cyklister, och en cykelväska. På tredje plats hamnade fastighetsbyrån Bjurfors som får en pump och cykelutrustning.