Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstad hyllar hållbara resor

När årets upplaga av Europeiska trafikantveckan drar igång den 16 september uppmärksammas hållbara resor på flera sätt. Det blir både gratis bussresor, uppmuntrande frukostar, informationsfika och prisutdelning av utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats.

– Vi vill informera om hållbara resor och transporter. Samtidigt vill vi visa vår uppskattning för alla pendlare som redan idag har valt hållbara sätt att resa på, säger Stana Franjic, projektadministratör på Halmstads kommun.

– Vi blir allt fler som ska få plats på våra gator. Därför måste transporter och resande vara så effektiva och bra som möjligt för både ekonomins, samhällsutvecklingens, hälsans och miljöns skull. Vi måste helt enkelt ändra våra resvanor om det ska fungera i längden. Med aktiviteterna vi har under Trafikantveckan vill vi lägga fokus på detta, säger Stana Franjic.

Satsningar på hållbart resande

För att Halmstadborna ska ändra sina resvanor behövs bra förutsättningar. Halmstads kommuns satsningar på hållbart resande syns idag bland annat genom den pågående byggnationen av Resecentrums etapp 2 längs Laholmsvägen.

– Med all kollektivtrafik samlad på samma plats blir det smidigare att åka kollektivt – och därmed enklare att välja bort bilen. Vi har även ett populärt utlåningssystem av elcyklar genom projektet Elcyklist och fler möjligheter till lånecyklar är på gång, säger Stana Franjic.

Evenemang runt om i Europa

Trafikantveckan (European Mobility Week) är alltid den 16–22 september. Förra året deltog totalt 1873 kommuner och städer (varav 90 svenska) i 45 länder. I år är temat ”Smart mobility. Strong economy.”

Europeiska trafikantveckan i Halmstad:

Fredag 16/9: Frukostpåsar delas ut till morgonpigga pendlare. Plats: Järnvägsstationen och regionbussterminalen. Från ca 06.30.

Lördag 17/9: Gratis bussresor med Hallandstrafiken kl 09.00–16.00.

Tisdag 20/9: Halmstads resecentrum bjuder på eftermiddagskaffe och information. Plats: Österskans. Tid: 14.0015.00.

Torsdag 22/9: Vinnarna i projektet Cykelvänlig arbetsplats presenteras. Vilket företag har gjort mest för att underlätta cykelpendling?