Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstad andra bästa cykelstad i landet


När Cykelfrämjandet presenterar sin årliga ranking av Sveriges kommuner i Kommunvelometern hamnar Halmstads kommun på andra plats, endast besegrad av Lund. I Kommunvelometern granskar Cykelfrämjandet cykelarbetet i Sveriges kommuner, och Halmstad klättrar på rankingen, från förra årets fjärdeplats.

-Vi är enormt stolta över vår andraplats. Även om mycket jobb fortfarande ligger framför oss så visar den att våra satsningar ger resultat, säger gatuchef Ulf Holm.

Under våren 2014 har Cykelfrämjandet genomfört den femte upplagan av Cykelfrämjandets Kommunvelometer, en oberoende granskning av hur kommuner arbetar med cykling.

-Kommunerna som fått höga placeringar har ett utarbetat, långsiktigt arbete med cykling, och vi ser att en tydlig strategi för cykling inom kommunen är nyckeln till att få fler att cykla, säger Cykelfrämjandets ordförande Lars Strömgren i organisationens pressmeddelande.

Kommunvelometern är ett mätverktyg för att se hur Sveriges kommuner prioriterar cykling, främst när det gäller beslutsprocessen och resurstilldelning av medel. Mätningen genomförs för femte året i rad, och Halmstad har stadigt förbättrat sitt resultat. Förra året hamnade kommunen på en fjärde plats med 48,5 poäng. I år tar Halmstad hem silverplatsen med 51 poäng, bara en poäng efter Lunds kommun.

Frågorna har delats in i sex delområden: befintlig infrastruktur, investeringar i ny infrastruktur samt drift och underhåll, investeringar i påverkanssatsningar, cykelaktiviteter under 2013, cykelpolitik och handlingsplaner samt uppföljning och utvärdering.

Hela rapporten finns på: http://www.cykelframjandet.selänk till annan webbplats.