Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Håll er borta från stormfällda träd!

Stormen Gorm gick under natten mot måndagen hårt åt park- och naturområdena i Halmstads kommun. Just nu arbetar kommunens personal med det mest akuta uppröjningsarbetet. Allmänheten uppmanas under tiden till försiktighet – både ute i naturen men också inne i stan.

Stormen som härjade som värst under natten mot måndagen bedöms i ett första skede ha drabbat jämt över kommunen. Fem arbetslag har under dagen som uppgift att få en lägesbild samt åtgärda de mest akuta farorna.

Allmänheten uppmanas att vara försiktiga – och att hålla sig borta från rotfällor, stormfällda träd samt även låta bli att gå och springa i motionsspåren den närmsta tiden. Man ska även iaktta stor försiktighet om man ser nedfallna ledningar eller trasiga belysningsstolpar.

Norre Katts park hårt drabbad

I centrala Halmstad har bland annat Norre Katts park drabbats hårt.

– Det är mycket viktigt att allmänheten förstår allvaret i de avspärrningsband som finns uppsatta. Fortfarande blåser det friskt och så länge vi inte hunnit med att säkra området så är det farligt att vistas där, säger Henry Cederholm, enhetschef på teknik- och fritidsförvaltningen.

Anmälan om nedfallna träd, skyltar, lyktstolpar och så vidare görs via Halmstad direkt, 035-137000, alternativt på kommunens hemsida https://tjanster.halmstad.se/fellänk till annan webbplats

Alla ärenden läggs till en lista som personalen sorterar utifrån. De akuta fallen går i första hand – där skadan kan innebära fara för allmänheten.

​Flera veckors arbete

De flesta vägar är i nuläget körbara och stort fokus läggs primärt på de så kallade superstråken för cyklister samt övriga cykelbanor. Därefter de motionsslingor, promenadstigar och naturområden som är mest välbesökta.

– Konsekvenserna av stormen kommer vi se i många veckor framöver. Det kommer sannolikt att ta någon vecka innan vi har hela läget klart för oss och sedan får vi prioritera arbetet med att röja upp och återställa, säger Ola Svensson, enhetschef på teknik- och fritidsförvaltningen.

I nuläget ser man över möjlighet att ta in extrahjälp från entreprenörer för att kunna ha möjlighet att skynda på arbetet.

Ännu har inte skadorna på kusten inventerats. Men allmänheten avråds från att röra sig i sanddynerna på grund av rasrisken.