Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Gång- och cykelbron lyfts på plats – Laholmsvägen stängs av

Halmstads resecentrum växer fram allt mer och nu är båda tornen för gång- och cykelbron på plats. Saknas gör bara själva bron! Den lyfts på plats måndagen den 5 juni. Det betyder att Laholmsvägen kommer att vara helt avstängd förbi byggarbetsplatsen från tidig morgon till eftermiddag/kväll.

– Dagen är vald eftersom det är en klämdag och därmed räknar vi med mindre trafik än om det var en vanlig vardag, säger Christer Johansson, projektledare Halmstads kommun.

Bron lyfts på plats på förmiddagen

Från omkring klockan 05.00 kommer gatan att vara helt avstängd från korsningen med Strandgatan i väster fram till korsningen med Enslövsvägen/Bolmensgatan i öster. Själva brolyftet börjar vid klockan 10.00. På eftermiddagen eller kvällen släpps trafiken på igen.

Alternativa vägar

Gående och cyklister tar med fördel vägen via Fredsgatan och järnvägsövergången där. Alla stadsbusslinjer till/från öster kommer gå via Fredsgatan, hållplatserna på Viktoriagatan är därmed stängda denna dag. Regionbussar från söder och öster kommer inte att köra inom Österskans utan går direkt till och från regionbussterminalen. För att ta sig förbi byggarbetsplatsen med bil rekommenderas Strandgatan-Stålverksgatan-Västervallsvägen (eller omvänt) samt Wrangelsgatan eller Enslövsvägen-Linnégatan.

Tidsplanen hålls

Arbetet med Halmstads resecentrum etapp 2 flyter på enligt tidsplan. Gång- och cykelvägen på norra sidan färdigställs innan semestrarna, medan den södra sidan färdigställs efter semestrarna. I augusti och september anläggs grönområdet mellan Laholmsvägen och regionbussterminalen, och konstverket ”Välkommen hem” av Anna Smillidotter installeras. På Enslövsvägen precis bredvid Resecentrum görs ett nytt supercykelstråk och en ny dagvattenledning dras under gatan. Till midsommar beräknas trafiken kunna släppas på både längs Enslövsvägen och förbi Halmstads resecentrum.

Tack för att ni kör klokt och tack för ert tålamod. Snart är det klart!