Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Fokus på trafiksäkerhet

Det är Europeiska trafikantveckan och under fredagen kommer Halmstads kommun, Hallandspolisen och Länsförsäkringar Halland att sätta fokus på säkerheten för oskyddade trafikanter. Vi erbjuder bland annat gratis cykelservice på Stora torg kl. 12-16, eftersom säkra cyklar och säkra cyklister ger färre olyckor.

De positiva aspekterna av ökad cykling är flera. Det är bra för miljön, folkhälsan och vår stad. Flera lyckade projekt för ökad cykling har genomförts i Halmstad, exempelvis Vintercyklist och Elcyklist 2014. Halmstad har också fått flera fina utmärkelser som cykelstad de senaste åren.

Allt fler cyklister

Eftersom antalet oskyddade trafikanter ökar snabbt i antal, är det också viktigt att sätta ökat fokus på säkerhet. De senaste åren har Halmstads kommun satsat på att bygga säkra cykelbanor och korsningar. Men enbart fysiska åtgärder räcker inte. Även cyklarna och cyklisterna måste vara säkra och synas bra.

I Sverige skadas drygt 28 000 personer i trafiken varje år så pass allvarligt att de måste föras till akutsjukhus. Var tredje av de skadade är en cyklist. De allra vanligaste olyckorna på cykel är singelolyckor.

Stora torg kl. 12-16

I ett försök att minska antalet olyckor och öka trafiksäkerheten erbjuds cyklister under fredagseftermiddagen gratis cykelservice på Stora torg. Reflexer och cykellampor delas ut och du kan också passa på att stöldskyddsmärka din cykel.