Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Extrakostnad vid mobil betalning för parkering slopas

Tidigare har operatörer tagit ut en avgift för mobila betalningar av parkering i Halmstads kommun. Från och med 1 juni gäller nya avtal med tre operatörer och då slopas den extra avgiften.

Med bastjänsten för mobil betalning av parkering kan avgiftsperioden påbörjas och avslutas och en påminnelse skickas ut om att parkeringstiden håller på att gå ut. Den extrakostnad som tidigare tillkom när betalning skedde med en mobiltelefon eller annan mobil enhet, slopas från och med 1 juni. Tjänsten ska kunna användas på alla de avgiftbelagda parkeringsplatser som kommunen har hand om.

1 juni påbörjas omskyltningen av parkeringsautomaterna, ett arbete som kommer ta ett par veckor. Skyltarna innehåller information gällande betalningssätt och gemensamma områdesnummer för de tre operatörerna.

Att betala parkeringen med mobilen eller annan mobil enhet går att göra på tre olika sätt, antingen ladda ned appen från någon av de tre operatörerna, Talsvar eller via sms. Appen är den som är mest flexibel, där kunden har mest kontroll och valmöjligheter. Man kopplar sitt bankkort till appen och avgiften dras från bankkontot.