Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Brogatan ska bli säkrare – stopp för korsande trafik från Hantverkargatan

Säkrare och trevligare – det är skälen när nu nya trafikregler införs på Hantverksgatan i centrala Halmstad. Den 1 juli kommer skyltarna upp och den nya trafikförordningarna att börja gälla.

Förändringen innebär att om man kör på Hantverksgatan från Klammerdammsgatan får man inte korsa Brogatan utan man måste svänga höger ner mot Karl XI:s väg.

Förändringen innebär också att trafiken på en del av Hantverksgatan vid Kyrkogatan blir dubbelriktad. Detta för en enklare åtkomst till parkeringarna bakom Skomakarehuset.

Argumenten för förändringen är att Hantverksgatan kan bli trevligare och tryggare om man tar bort de bilar som idag använder gatan som en genomfart för att komma till parkeringarna vid Skomakarehuset. Denna trafik korsar ju idag ”i onödan” dessutom den relativt livligt trafikerade Brogatan med de olägenheter och säkerhetsrisker det innebär.

Samtidigt kommer biten av Hantverksgatan som ligger mellan Kyrkogatan och parkeringen bakom Skomakarhuset bli dubbelriktad. Det vill säga enkelriktningen tas bort – för att all trafik till parkeringen ska ledas via Kyrkogatan istället.

Dessa två förändringar kommer leda till att bilarna slipper korsa den livligt trafikerade Brogatan och därmed ge en mer trafiksäker situation.

Den delen av Hantverksgatan som ”blir över” – det vill säga biten utanför Stadium, mellan Brogatan och Skomakarhuset, kommer skyltas om till cykelbana. Där kommer också nya cykelställ placeras.