Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Vägarbeten i Gamletull påverkar trafiken

Måndagen den 17 augusti startar den sista etappen av vägarbeten i kvarteren runt Gamletull. Arbetet beräknas bli klart i mitten av november.

Det har pågått flera arbeten med den allmänna platsmarken i Gamletullsområdet de senaste åren. Allteftersom kvarteren bebyggts har det tillkommit nya gator, gång- och cykelbanor, natur- och parkmark, ledningar och liknande.

Nu är det dags för den sista etappen av vägarbeten. Halmstads kommun kommer bland annat att höja upp den befintliga korsningen mellan Stellan Mörners gata och Nissabogatan. Det byggs även nya parkeringsfickor, planteringsytor samt gång- och cykelbanor i området.

Arbetet startar måndagen den 17 augusti och beräknas bli klart senast den 13 november.

Så påverkas trafiken

Framkomligheten i området kommer att påverkas under arbetets gång. Fabriksgatan stängs av under två veckors tid med start på måndag. Korsningen mellan Stellan Mörners gata och Nissabogatan stängs den 31 augusti och kommer vara stängd under tre till fyra veckors tid.

– Vi ber om överseende med detta och hoppas på förståelse, säger Jonas Wilsby, projektledare på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.