Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Undersöker möjligheten med provisorisk gångled över Nissan

Den populära gång- och cykelbron i centrala Halmstad som eldhärjades på nyårsnatten har omfattande skador. Även om utredningen inte är helt klar så har bilden ändå klarnat något för Teknik- och fritidsförvaltningen.

Bron är till mer än hälften förstörd och det kommer att ta tid innan den är helt återställd igen. Mer exakt är det minst 47,5 av 77 meter, drygt 60 procent, av bron som måste bytas ut. Därför har man börjat titta på om det är möjligt att göra ett provisoriskt gångstråk medan man återställer bron.

- Vi vet hur uppskattad och omtyckt bron är bland invånare och besökare i Halmstad. Drygt två tusen personer använder bron dagligen för att ta sig över Nissan. Då är det naturligt att vi undersöker om det går att öppna någon slags provisorisk gångpassage medan bron återställs, säger Teknik- och fritidschefen Anders Thorén.

Man har skissat på några olika tänkbara provisoriska lösningar men det är i dagsläget för tidigt att veta vad som är görbart och inte. Om en vecka får Teknik- och fritidsförvaltningen slutrapporten av besiktningen.

- Då räknar vi med att ha en klar bild över om det är görbart eller inte, vi ska göra vad vi kan, säger Anders Thorén.