Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Två nya cykelleder

Nu finns två nya skyltade cykelleder som slingrar sig runt i Halmstads tätort och passerar fina platser med skön natur längs vägen.

För några år sedan invigdes Kattegattleden som går längst med kusten genom Halmstads kommun. Nu är även två lokala cykelleder framtagna och som sträcker sig runt tätorten. De två nya cykellederna heter Tylösandsleden och Laxaleden och är vardera cirka 25 km långa, markerade med rödvita skyltar och passar både för turister som för Halmstadbor som vill upptäcka nya smultronställen i Halmstad på cykelsadeln.

Tylösandsleden rör sig på västra sidan av Nissan och passerar bland annat Slottet, Tylösand, Söndrums kyrka, Galgberget, Hallandsgården och Norre katts park.

Laxaleden går till största delen på östra sidan av Nissan och passerar bland annat Picassoparken, Stadsbiblioteket, Norre Katts park, Örjans Vall, Slottsmöllan, Snöstorps kyrka, Hallarna, Fyllebro och Östra stranden.

Lederna har inga start- eller målpunkter, utan det går att hoppa på lederna var som helst där de passerar. Karta över ledernas sträckning finns här
länk till annan webbplats

Premiärcykla Laxaleden

Tisdagen den 7 maj premiärcyklas Laxaleden tillsammans med Cykelfrämjandet. Alla som har en cykel är välkomna att delta. Start klockan 18.00 från Halmstads slott.