Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Parkeringshuset Svartmunken öppnar till jul

Lagom till slutspurten på årets julhandel öppnar det nya parkeringshuset Svartmunken med 360 parkeringsplatser. Från klockan 14.30 den 21 december är det möjligt att parkera här.

– Det är väldigt bra att vi nu tillför ytterligare parkeringsplatser till centrum. Det skapar bättre förutsättningar för centrumhandeln och ger oss möjligheter att utveckla Halmstads stadskärna ännu mer, säger Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad.

P-huset Svartmunken ligger centralt vid Skatteverket, i hörnet av Skolgatan och Fredriksvallsgatan, och det är lätt att ta sig hit via Norra infarten och Järnvägsleden. Härifrån är det nära till hela utbudet av butiker och restauranger i centrum.

– Att det finns goda parkeringsmöjligheter är väldigt viktigt för både dem som besöker centrum och verksamheterna i staden. Det bidrar till god tillgänglighet och en positiv upplevelse. Vi är privilegierade med totalt sex centrala p-hus med 1800 platser, bara 200 meter till våra primära stråk. Förutsättningarna är därmed mycket goda att hitta en parkering i stan och jag hoppas att det nya p-huset ska bidra till att fler väljer att stå i våra centrala p-hus. Det är oerhört uppskattat att entreprenörer och kommunen har gjort det möjligt att öppna parkeringshuset nu till jul, säger Sanna Westerberg, verksamhetschef, Halmstads city.

Dygnet runt

– Det är många som verkligen har ansträngt sig för att p-huset skulle bli färdigt i tid, en stundtals ojämn kamp mot klockan. Jag vill rikta ett stort tack till alla, såväl entreprenörer som kommunens egen personal, säger Anders Thorén, förvaltningschef, teknik- och fritidsförvaltningen.

Parkeringshuset kommer att vara öppet dygnet runt alla dagar i veckan, till en timtaxa motsvarande 12 kronor. Betalningen görs enklast via en parkerings-app, SMS eller den biljettfria kortautomaten. Det är dock inte möjligt att abonnera på månadskort. Det är alltså besöksparkering som gäller.

Liksom kommunens övriga parkeringshus är Svartmunken kameraövervakat. Utöver de 360 parkeringsplatserna finns även 20 ladd-platser