Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ombyggnad av cirkulationsplats vid Slottsjordsvägen och Flygaregatan

Måndagen den 19 augusti påbörjar Halmstads kommun en ombyggnation av cirkulationsplatsen vid Slottsjordsvägen och Flygaregatan för att höja trafiksäkerheten i området. Arbetet beräknas bli klart i november.

Rondellen som binder ihop Slottsjordsvägen och Flygaregatan är en av de cirkulationsplatser i Halmstad som har haft flest tillbud, det vill säga händelser som hade kunnat leda till en skada eller ett olycksfall men som slutade väl.

– Här passerar många barn och ungdomar som ska till skolor och förskolor i området. Vi bygger om rondellen för att höja trafiksäkerheten. In- och utfarter kommer att snävas till och passagen i cirkulationsplatsen dras ihop. Allt för att få ned farten på trafiken, säger Peter Gustafsson, projektedare på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

Arbetet startar måndagen den 19 augusti och beräknas bli klart i november. Under byggtiden kommer framkomligheten i området att påverkas.

– Vi ber om överseende med detta och hoppas på Halmstadbornas och besökarnas förståelse, säger Peter Gustafsson.

I nuläget är det oklart hur trafiken kommer att påverkas under arbetets gång, men några nätter kommer rondellen att behöva stängas av för biltrafik. Aktuella vägavstängningar aviseras på halmstad.se.