Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ombyggnad av cirkulationsplats vid Slottsjordsvägen och Flygaregatan

Måndagen den 19 augusti påbörjar Halmstads kommun en ombyggnation av cirkulationsplatsen vid Slottsjordsvägen och Flygaregatan för att höja trafiksäkerheten i området. Arbetet beräknas bli klart i november.

Rondellen som binder ihop Slottsjordsvägen och Flygaregatan är en av de cirkulationsplatser i Halmstad som har haft flest tillbud, det vill säga händelser som hade kunnat leda till en skada eller ett olycksfall men som slutade väl.

– Här passerar många barn och ungdomar som ska till skolor och förskolor i området. Vi bygger om rondellen för att höja trafiksäkerheten. In- och utfarter kommer att snävas till och passagen i cirkulationsplatsen dras ihop. Allt för att få ned farten på trafiken, säger Peter Gustafsson, projektedare på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

Arbetet startar måndagen den 19 augusti och beräknas bli klart i november. Under byggtiden kommer framkomligheten i området att påverkas.

– Vi ber om överseende med detta och hoppas på Halmstadbornas och besökarnas förståelse, säger Peter Gustafsson.

I nuläget är det oklart hur trafiken kommer att påverkas under arbetets gång, men några nätter kommer rondellen att behöva stängas av för biltrafik. Aktuella vägavstängningar aviseras på halmstad.se.