Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Ingen boendebiljett i parkeringsautomaten

Från och med mars månad upphör möjligheten att köpa boendebiljett i parkeringsautomaterna i Halmstads kommun. På halmstad.se kan du köpa digitalt boendeparkeringstillstånd eller digitalt parkeringstillstånd istället.

Om du bor på en adress där Halmstads kommun har så kallad boendeparkering kan du teckna ett digitalt boendeparkeringstillståndlänk till annan webbplats via en e-tjänst på kommunens webb.

–Tillståndet är i form av en löpande prenumeration som förnyas automatiskt den 1:e varje månad. Om du vill avsluta din prenumeration gör du det enkelt via samma e-tjänst, säger Ann-Charlotte Siivola, verksamhetsansvarig drift parkering, på teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

Fördelar med digitalt boendeparkeringstillstånd i jämförelse med det gamla papperstillståndet:

  • Du slipper handläggningstid, då du kan köpa parkeringstillståndet när som helst (tänk bara på att du måste bo i det aktuella området och vara ägare till fordonet vid tidpunkten för köp).
  • Du slipper handläggningsavgiften på 250 kr.
  • Du behöver inte lägga fram något kort eller biljett, då kontroll görs på registreringsnumret.
  • Parkeringsvakten kan alltid se om en bil har ett giltigt tillstånd. Du riskerar därför aldrig att få en felparkeringsavgift för att ditt tillstånd/årskort eller biljett inte har legat synligt och avläsbart.
  • Du avslutar själv ditt boendeparkeringstillstånd i e-tjänsten. Tillståndet löper bara månaden ut, så du slipper betala för till exempel ett helt årskort om du skulle flytta inom ett år.

Kan du inte teckna ett digitalt boendeparkeringstillstånd? Då kan du köpa ett digitalt parkeringstillstånd som gäller för en specifik p-plats eller p-hus istället.

Mer information om digitalt boendeparkeringstillstånd.länk till annan webbplats

Mer information om digitalt parkeringstillstånd.länk till annan webbplats