Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halverad parkeringsavgift i Svartmunken

​Mellan den 6 april och den 30 juni 2020 halverar Halmstads kommun timavgiften för parkering i parkeringshuset Svartmunken, från tolv till sex kronor i timmen.

Parkeringshuset Svartmunken öppnade i december 2018. Det ligger centralt vid Skatteverket, i hörnet av Skolgatan och Fredriksvallsgatan, och är lätt att nå via Norra infarten och Järnvägsleden. Från Svartmunken är det nära till utbudet av butiker och restauranger i centrum, men så länge det finns parkeringsplatser kvar på Lilla torg och i kvarteret Svartmunken används inte det nya parkeringshuset i den utsträckning som Halmstads kommun önskat.

Teknik- och fritidsnämndens ordförande Håkan Björklund (C) har nu tagit ett ordförandebeslut som innebär att timavgiften för parkering i just Svartmunken reduceras från tolv kronor till sex kronor i timmen under perioden 6 april till 30 juni.

– Vår förhoppning är att beslutet får fler Halmstadbor och besökare att hitta till Svartmunken. I dagsläget parkerar fortfarande många på Lilla torg, men där planerar Halmstads kommun flera tillfälliga aktiviteter i sommar som vi fortfarande hoppas går att genomföra. När dessa aktiviteter pågår kommer det inte att vara möjligt att parkera på Lilla torg. Därför försöker vi styra in våra bilburna besökare till Svartmunken redan nu så de lär sig hitta dit. På sikt planeras även en ombyggnad av torget och då försvinner parkeringsplatserna permanent, säger Håkan Björklund (C).