Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstads kommun vann tvisten mot Svensk sjöentreprenad

En tvist mellan Halmstads kommun och företaget Svensk sjöentreprenad i Malmö AB har nu avgjorts av tingsrätten. Halmstads kommun fick rätt i tvisten om pålningsarbetet vid ”Fisketorget”.

Det innebär att kommunen efter en motstämning erhåller drygt 2,8 miljoner kronor, inklusive rättegångskostnader, från bolaget som först stämde kommunen på drygt 1,6 miljoner kronor.

Grunden är en tvist kring ett arbete för att upprusta kajen vid det så kallade ”Fisketorget” utmed Hamngatan vid Nissan i centrala Halmstad.

Svensk sjöentreprenad vann den upphandlingen och efter en tid avbröt företaget entreprenaden. Man menade att pålningsarbetet inte kunde utföras då den kaj som man planerat att använda inte kunde bära den maskin som skulle användas för pålningen.

Företaget stämde kommunen och då motstämde kommunen företaget och nu har alltså tingsrättens dom kommit. Halmstads kommun har fått rätt och ska erhålla drygt 2,8 miljoner kronor av företaget. Detta bland annat för de ökade kostnader som kommunen fick med anledning av att man bytte entreprenör.

En annan entreprenör avslutade arbetet.

– Vi kan konstatera att vi fick rätt på alla punkter vilket naturligtvis känns bra, säger Anders Thorén, förvaltningschef vid teknik och fritidsförvaltningen.