Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Bryggan vid restaurang Tillsammans klar till sommaren

Halmstads kommun har skrivit ett nytt avtal för uppförande av en brygga vid Fisketorget i centrala Halmstad. Målsättningen är att bryggan vid restaurangen Tillsammans kommer stå klar till sommaren, trots tidigare problem i projektet.

- Avtalet i den initiala entreprenaden hävdes. Vad som inträffat och hur den historien slutar får vi återkomma kring längre fram när det är möjligt. Men det är väldigt tråkigt att det blev som det blev. Centrumutvecklingen är viktig och när driftiga entreprenörer och halmstadborna hamnar i kläm känns det inte alls kul, säger Jonas Wilsby som är projektledare på Teknik- och fritidsförvaltningen.

Upphandlingen som nu har gjorts är en förnyad konkurrensutsättning inom gällande ramavtal och resultatet av den upphandlingen är att entreprenaden kommer att utföras av Pedjon Entreprenad AB.

- Anbudssumman om ca 4 000 000 kr var det enda anbudet som inkom. Vi hade såklart önskat fler anbud men samtidigt är vi glada att projektet går framåt igen, säger Jonas Wilsby.

En löpande dialog har förts mellan kommunen och restaurang Tillsammans som i tisdags blev väldigt lättade av nyheten att en ny tilldelning skett.

- Det har varit tufft och slitsamt men nu känns det roligt. Vi har haft bra en
dialog och kontakt med Halmstads kommun, särskilt på senare tid, säger Kurt
Westerlund på restaurang Tillsammans.