Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Besiktning avgör om gång- och cykelbron vid biblioteket kan repareras

Polisens avspärrningar har hävts efter nyårsnattens brand i gång- och cykelbron vid biblioteket eftersom inget tyder på att någon medvetet orsakat branden. Nu ska bron besiktigas för att avgöra hur omfattande skador konstruktionen fått.

– Vår första bedömning är att skadorna är omfattande och det är oklart om bron går att reparera eller måste ersättas helt, säger Anders Thorén som är förvaltningschef på teknik- och fritidsförvaltningen.

En konsult ska nu göra en grundlig besiktning av bron och först därefter blir det klart om och när nuvarande bro kan öppnas igen. Tills vidare är den avspärrad och allmänheten hänvisas till Järnvägsbron eller Österbro.

– Gamletullsbron är en vacker och framför allt välanvänd bro. Över tusen cyklister och säkert minst lika många gående nyttjar den varje dygn, men då är det också viktigt att bedömningen av säkerheten görs grundligt, säger Anders Thorén.

Bakgrund
Det var vid 01.30 på nyårsnatten som kablar som går under
bron fattade eld. Allmänheten uppmanades att hålla sig ifrån brandröken via ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA). Räddningstjänsten kunde vid 03 blåsa faran över.