Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads konsthall

Halmstads konsthall är ett fönster mot det som händer på dagens konstscen både lokalt och nationellt. Här kan du ta del av konst som engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar. Det finns alltid personal på plats med kunskaper om den konst som visas för tillfället, passa på att ställa oss frågor!

Konstnärligt arbete pågår
Art inside out
18 april - 6 maj

I vår studeras Halmstads offentliga rum av konstnärer inbjudna av Art Inside Out, Hallands institution för konstnärlig residensverksamhet.

Stadens offentliga rum tillhör alla. Samtidigt har få personer möjlighet att påverka hur en plats blir till. Hur fungerar det när vi bygger och planerar, och vad skapas på våra gemensamma platser?

Konstnärligt arbete pågår är ett residens som produceras av Art inside Out tillsammans med kulturförvaltningen i Halmstad. Inbjudna är konstnärerna Kerstin Bergendal, Saadia Hussain och MASU (Mattias Gunnarsson & Susanne Westerberg) som utforskar det offentliga rummets föränderlighet och hur vi kan utveckla våra städer. Residenset tar sin utgångspunkt i Halmstad som plats och konstnärerna har valt olika geografiska och innehållsmässiga delar av staden att fokusera på. Halmstads konsthall har mellan den 18 april – 6 maj upplåtit sina lokaler för residenset.

Ett residens innebär att kulturskapare bjuds in att under en period arbeta med sitt konstnärliga skapande på en utvald plats. De erbjuds stöd i form av boende, arbetslokaler, finansiering och tillgång till teknik. Nya möten uppstår samtidigt som nya produktioner skapas.

Residenset i Halmstad äger rum på följande platser och datum:
Kerstin Bergendal på Österskans 19 januari – 2 mars
MASU på Halmstads konsthall 18 april – 6 maj och på Bastionen 14 maj – 10 juni
Saadia Hussain på Österskans, Hallandsgården och Norre torg 21 maj – 10 juni

För mer information www.artinsideout.se.

KOnstnärligt arbete pågår

Guidade visningar

 

Lördagar och söndagar klockan 13.00 kan du följa med på en guidad tur av pågående utställning. Våra duktiga guider ger dig fördjupade perspektiv på samtidskonsten. Vi tycker om att diskutera konst, så ta chansen att ställa
frågor!

Aktiviteter på Halmstads konsthall

Halmstads konsthall och offentlig konst på Facebook