Vuxenutbildning och kurser – ansökan

I webbansökan kan du se de kurser som går att söka just nu och ansöka själv till vuxenutbildning i Halmstads kommun.

Om du vet vad du ska studera

Om du vet vad du behöver studera kan du själv ansöka via webbansökan. Där finner du de kurser och utbildningar som är aktiva den aktuella sökperioden. Vill du se kurser som är aktuella längre fram så se utbildningar, kurser och ansökningsperioder.

Ansök om vuxenutbildning – webbansökan

Läs detta innan du ansöker via webb

Du behöver ha klart syfte, mål och studieplan

För att din ansökan ska kunna behandlas i webbansökan måste det du ansöker till överensstämma med ditt mål med studierna. Du behöver ha gjort en studieplan där detta framgår. Se till att du söker rätt kurs och ansökningsperiod.

Bifoga dina betyg

Betyg i underliggande kurs måste bifogas i din ansökan. Bifoga gärna betyg från både grundskola och gymnasieskola om detta finns. Du kan själv skanna in betygen direkt i webbansökan eller lämna dina betygskopior till Halmstad Lärcentrum. Endast kopia av originalbetyg accepteras och enbart kompletta ansökningar behandlas. Dina betygsdokument finner du i den kommun där du tidigare studerat.

Kontrollera att allt är med innan sista ansökningsdag

Endast kompletta ansökningar kan behandlas i webbansökan. Kontrollera alltid att du har en aktuell studieplan och att du har bifogat betyg. Ansöker du till yrkesutbildning ska du bifoga ett personligt brev och i vissa fall även ett utdrag från belastningsregistret.

Du kan inte komplettera efter sista ansökningsdag utan måste då vänta till nästa sökperiod.

Antagningsbesked två veckor innan kursstart

När ansökningsperioden är stängd behandlas ansökningarna och du får ett antagningsbesked senast två veckor före kursstart. Utbildningsanordnaren (skolan) kommer därefter att kontakta dig för information om starttid, salar med mera.

Om du har skyddad identitet – ansök inte via webb

Har du skyddad identitet ska du alltid först kontakta en studie- och yrkesvägledare på Halmstad Lärcentrum via telefon för hjälp med ansökan. Om du varit i kontakt med Lärcentrum tidigare så har du redan en tilldelad studie- och yrkesvägledare som du direkt vänder dig till.

Sökande till eller från en annan kommun

Om du inte är folkbokförd i Halmstads kommun så måste först din hemkommun fatta beslut om de är villiga att betala för din utbildning.

Detsamma gäller om du vill söka till en annan kommun.

Om du är osäker på vad du behöver studera

Om du är osäker på vad du behöver studera, ska du kontakta studie- och yrkesvägledarna på Halmstad Lärcentrum.

Där kan du få hjälp med att göra en individuell studieplan. Därefter kan du på egen hand ansöka till de kurser ni kommit överens om. Du kan också få hjälp med att ansöka.

Kontakta Halmstad Lärcentrum