Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Semestra säkert i Halmstad

Vi välkomnar ännu en sommar till Halmstad – men det blir en annorlunda sommar för oss alla. Tillsammans hoppas vi att både invånare och turister kan njuta av vår stad i sommar men på ett säkert sätt som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Eget personligt ansvar

Krisen är inte över och allvaret är fortfarande stort så därför är det viktigt med den egna personliga ansvaret. Det är tillsammans vi kan fortsätta minska smittspridningen, så fortsätt tänk på att:

  • Stanna hemma om du har symptom
  • Håll avstånd – både på land och i vatten
  • Undvik kollektivtrafik
  • Umgås - men gärna utomhus och på avstånd

Maximalt 50 personer på sammankomster och tillställningar

När en verksamhet bryter mot 50-personersregeln ska du kontakta polisenlänk till annan webbplats.

Polisen har möjlighet att upplösa en sammankomst eller tillställning. Det kan till exempel vara teaterföreställningar, demonstrationer och nöjes- eller idrottsevenemang. På polisen webbsida hittar du mer information.länk till annan webbplats

De verksamheter som har danstillstånd från polisen, får ha dansgolv där maximalt 50 personer får vistas samtidigt. Det ska vara en meter mellan sällskapen på dansgolvet och det är upp till verksamheten själva att se till att detta följs.

 

Affärer/butiker eller andra offentliga platser

Vill du lämna en synpunkt om trängsel i affärer/butiker, stränder eller på andra offentliga platser kan du göra det i formuläret. Observera att kommunen inte gör tillsyn eller åtgärder vad gäller trängsel på dessa platser. Statistiken är dock viktig och används som underlag för nationella beslut.

Stränder

Våra stränder omfattas inte av förbudet mot offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Men det allmänna rådet om att hålla avstånd gäller så tänk på att hålla två meters avstånd både på land och i vattnet.

Toaletterna på våra officiella badstränder kommer att städas en till två gånger per dag. Vid behov fler gånger.

Utebad

Halmstads tre utebad håller öppet som vanligt i sommar. Förbudet mot offentliga tillställningar med fler än 50 personer omfattar inte utebad. Däremot gäller det allmänna rådet om att hålla avstånd, både på land och i bassängen. Om det upplevs som att det inte går att hålla avstånd kan badet stängas för insläpp av nya besökare.

Om ett utebad tvingas stängas informeras det om detta på under driftinformation på vår webbplats.

Serveringar

Halmstad har många trevliga restauranger, caféer och barer och dessa är öppna som vanligt. All serveringsverksamhet måste däremot vidta särskilda åtgärder för att minska smittspridningen av coronaviruset. Det får inte vara trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar. Förbudet om 50 personer gäller normalt inte serveringsverksamheter.

Genomför kontroller

Om en verksamhet inte följer Folkhälsomyndighetens föreskrifter kan miljö- och hälsoskyddsinspektörerna begränsa verksamheten på olika sätt eller som yttersta konsekvens stänga en verksamhet som inte följer föreskrifterna.

Om du som besökare upplever trängsel på ett matställe kan du tipsa om det.

Lämna tips om trängsel på matställen

Från och med den 1 juli 2020 har Halmstads kommun möjlighet att stänga ner en verksamhet om reglerna inte följs.

Aktiviteter

Det finns mycket att upptäcka i Halmstad. Ge dig ut och njut när du är frisk, varva med digitala upplevelser när du behöver vila eller återhämtning.

Aktiv fritid
Tips på aktiviteter för ditt välbefinnande och hälsofrämjande platser att uppleva i din kommun.

Destination Halmstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Halmstads officiella guide för besökare och invånare.

Turista Hemmalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Lär känna din kommun bättre och få tips på lokal besöksmål. Delta i tävlingar, skattjakter och upptäck nya smultronställen. Turista hemma pågår mellan den 15 juni och den 31 augusti.

A day in Hallandlänk till annan webbplats
En app som tipsar om saker du kan göra och uppleva i Halland. Då det är extra viktigt att semestra säkert får du också information om de platser där det finns risk att det samals mycket folk. Passa istället på att upptäcka nya smultronställen.

Halmstads kommuns arbete gällande coronaviruset

Halmstads kommun följer noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset och följer nationella och regionala myndigheters beslut och rekommendationer.

Alla kommunala förvaltningar arbetar aktivt för att begränsa spridningen av coronaviruset och covid-19. Mer information till dig som invånare och företagare.