Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Nuvarande VD för Halmstads Flygplats AB, Anders A. Ekblom, har begärt entledigande från sin befattning på bolaget från och med 1 januari 2011. Halmstads Flygplats AB är en del av Halmstads Rådhus AB varför frågan om rekrytering av ny VD sker i samråd med moderbolaget.
Anders A. Ekblom började som VD den 1 januari 2006 och har under alla år delat sin tid mellan tre bolag; Halmstads Flygplats AB, Halmstads Näringslivs AB och AB Industristaden.

– Det är oerhört stimulerande av vara VD för ett så strategiskt viktigt bolag som Halmstads Flygplats AB. Vi har jobbat hårt med att marknadsföra Halmstad City Airport som den citynära flygplats den är säger Anders A. Ekblom. Men nu vill jag lämna över flygplatsrodret för att kunna fokusera på min befattning som näringslivschef.

Halmstads Näringslivs AB har i uppdrag att serva näringslivet; det befintliga, de som vill starta eget, fungera som företagslots och marknadsföra Halmstad som etableringsort. Samverkansfrågor inom kommunen och med näringslivet, att samordna den regionala tillväxtplanen med den lokala, samt strategifrågor får allt mer betydelse i takt med näringslivets utveckling, såväl nationellt som internationellt.

– Vi är mer än nöjda med de insatser Anders A. Ekblom har gjort, och gör, som VD för Halmstad City Airport. Det har hänt mycket positivt under åren som gått. Men i takt med att Halmstads kommun växer och att fler företag gör förfrågningar om att etablera sig här ställs ännu mer krav på servicen till näringslivet. En fokusering på näringslivsarbetet är därför en naturlig utveckling säger Carl Fredrik Graf, styrelseordförande i Halmstads Flygplats AB och Halmstads Näringslivs AB.

För mer information


Anders A. Ekblom
VD, Halmstad City Airport
Tel 035-13 70 60

Carl Fredrik Graf
Styrelseordförande, Halmstads Flygplats AB
Tel 035-13 73 04