Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Från och med måndag den 7 maj och fram till 7 oktober så är det cykel istället för bil till och från arbetet som gäller för 60 hälsotrampare. Projektet Hälsotramparna är en del i kommunens arbete för ett hållbart resande, för att visa på goda alternativ till att ta bilen.
De tidigare vanebilisterna, som har arbetsplatser inom både privat som offentlig sektor, ska under hälsotramparperioden ersätta minst 80 procent av resorna till och från arbetet med cykel. Genom projektet får hälsotramparna stöttning i att förändra sina resvanor, flera inspirationskvällar ingår, och vetskapen om att många antar samma utmaning är en sporre. Utrustade med ett regnställ med ”Hållbart resande” på ryggen så klarar hälsotramparna av att cykla i alla väder, och givetvis får de även en cykelhjälm att skydda huvudet med!

– En viktig del i projektet är att alla hälsotrampare får göra en hälsoundersökning i början av cyklingsperioden och en uppföljande hälsoundersökning i oktober”, säger Marianne Olovson, på samhällsbyggnadskontoret, Halmstads kommun. Då kan vi se hur vardagsmotion som cykling till och från arbetet kan påverka blodtryck, vikt och kondition.

Hälsotramparna stimulerar förhoppningsvis många andra att börja cykla till jobbet i stället för att ta bilen. Det ger en trippelvinst – för hälsan, plånboken och miljön!

För mer information kontakta:


Marianne Olovson
Kommunikatör för Hållbart resande
Samhällsbyggnadskontoret, Halmstads kommun
e-post marianne.olovson@halmstad.se
tel 035-13 73 97, mobil 072-209 25 93