• Halmstads webbplatser

Så deltar du i Teams-möte

När kommunen bjuder in till digitala möten och samråd sker det oftast via Teams. Här hittar du instruktioner hur du gör för att delta.

Delta via dator

För att delta via dator kan du antingen ansluta via appen för Teams, eller direkt i webbläsaren. Klicka på möteslänken. Då får du möjlighet att ladda ner och ansluta via appen, eller att ansluta via webbläsaren.

Delta via mobiltelefon eller surfplatta

För att delta via mobiltelefon eller surfplatta behöver du använda appen för Teams. Klicka på möteslänken. Då får du möjlighet att ladda ner appen, elller öppna appen om du redan har den.

När du har appen väljer du att ansluta som gäst, om du inte redan har ett konto.

Ansluta till mötet

När du valt hur du vill delta så kommer du att behöva skriva in ditt namn, det räcker med
förnamn. Klicka sedan på "Anslut till möte" eller "Anslut nu".

När du anslutit, hamnar du i en lobby och mötesorganisatören måste släppa in dig i själva mötet. Här stänger du av kamera och mikrofon och vi uppmanar dig att lämna dessa avstängda under mötets gång. Har du frågor skriver du dem i chatten.

Delta i mötet

När du har blivit insläppt i mötet ser du en presentation på din skärm. Vill du ställa en fråga, klicka på meddelandsymbolen för att skriva i chatten, eller på handen för att
räcka upp handen. Om du inte ser dessa symboler, rör muspekaren över datorskärmen eller peka på telefonens eller surfplattans skärm.

Väljer du att räcka upp handen, vänta tills moderatorn gett dig klartecken att ställa din fråga. Sätt då på din mikrofon genom att klicka på mikrofonens symbol. När du är klar, klicka på handsymbolen igen för att ta ner din hand, och stäng av mikrofonen.

Lämna mötet

När mötet är slut eller om du vill avvika, klicka på telefonluren. Om inte symbolen syns, rör på musen på datorn eller peka på telefonens eller surfplattans skärm.

Du får nu en fråga om kvaliteten på samtalet. Detta är programleverantörens utvärdering inte kommunens. Vill du inte svara, klicka på krysset längst uppe till vänster eller stäng ner webbläsaren. Välj "Avsluta" om du får frågan om att lämna mötet.