Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Trygghetsvandrare - föreningar

Kommunen har i ett par perioder under 2020 erbjudit kommunens föreningar ersättning för att trygghetsvandra. Det har varit en möjlighet att dra in pengar till föreningen och samtidigt bidra till ett tryggare samhälle.

OBSERVERA
Med anledning av den pågående pandemin och folkhälsomyndighetens restriktioner samt de lokala råden för Halland är trygghetsvandringarna inställda tillsvidare.

Sommarens satsning med föreningar som trygghetsvandrade områden med hög otrygghet och skadegörelse var uppskattad. Även under hösten genomfördes en liknande satsning tillsammans med HFAB en liknande satsning med syfte att öka tryggheten för allmänheten genom högre vuxennärvaro.

Så här går det till

Föreningen har möjlighet att anmäla sitt intresse och eventuellt få ett helgpass. Minst fem personer över 22 år trygghetsvandrar tillsammans i området och skapar en trygg vuxennärvaro. Ni slår larm och anmäler till relevanta myndigheter vid behov. Efter varje helg rapporterar ni till oss enligt rutin.

Utbildning

Har din förening fått uppdraget att trygghetsvandra kommer det mer information om genomförandet från polisen och oss på kommunen.

Områden som ska trygghetsvandras

Vi prioriterar områden som upplevs mer otrygga och som haft hög skadegörelse; Centrum, Vallås, Andersberg och Oskarström


Datum, dagar och klockslag

Denna aktivitet är pausad på grund av pågående pandemi och lokala råd och restriktioner från folkhälsomyndigheten.


Grupp om fem

Minst fem personer över 22 år ska trygghetsvandra tillsammans och bära de särskilda västar som kommunen har tagit fram för ändamålet.


Ersättning

Föreningen får ersättning för arbetet som innebär kvällspass och minst fem personer per kväll. Ersättningen utbetalas löpande till föreningarna.

Frågor?

Kontakta vårt kontaktcenter eller Pernilla Holmén på teknik- och fritidsförvaltningen om du vill veta mer.

För att kunna ansöka om att trygghetsvandra måste föreningen vara bidragsberättigad sedan tidigare och finnas i kommunens föreningsregister. Religiösa och politiska föreningar kan inte ansöka om att trygghetsvandra. Här hittar du de allmänna bestämmelserna för föreningsbidrag.