Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Satsa friskt - träning för dig som är 79 år eller äldre

Under våren 2020 fortsätter succén "Satsa friskt" med ett tio veckors kostnadsfritt träningsprogram för dig som är 79 år eller äldre.

Anmälan till vårens "Satsa friskt" är stängd.

Som deltagare i projektet erbjuds du två träningstillfällen i veckan. Träningen anpassas efter dina egna förmågor. Förutom träning träffas man i grupp och fikar. Du kommer även få lära dig mer om hälsa, träning för äldre och kost.

Om projektet Satsa friskt

Satsa friskt är ett tio veckors kostnadsfritt träningsprogram för dig som är 79 år eller äldre. Träningstillfällenasker i grupp på dagtid på Friskis och svettis i Halmstad.

Deltagarna erbjuds olika fysiska aktiviteter som anpassas efter grupperna och fika efter passet för att främja den sociala kontakten. Deltagarna lär sig också mer mer om kost, hälsa och träning för äldre.

När andelen äldre i samhället ökar, så ökar också behovet av hälsofrämjande och förebyggande åtgärder. Rekreation, socialt stöd och fysisk motion är grundläggande för äldres hälsa. Därför ser vi på kommunen ett behov av nya sociala arenor för att motverka isolering och ensamhet. Genom Satsa friskt vill vi försöka hitta formerna för bibehållen hälsa längre upp i åldrarna. Det är tredje året vi kör denna satsning.