Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Satsa friskt - en hälsofrämjande satsning för äldre

2018 startade Satsa friskt för äldre. Totalt deltog 300 deltagare under året. Nu fortsätter succén under 2019 med ett tio veckors kostnadsfritt träningsprogram för dig som är 79 år eller äldre.

Som deltagare i projektet erbjuds man två träningstillfällen i veckan. Träningen anpassas efter dina egna förmågor. Förutom träning träffas man i grupp och fikar och du kommer även få lära dig mer om hälsa, träning för äldre och kost.

Totalt finns det 300 platser fördelade över året, för att få en plats måste du anmäla dig till informationsträffen den 10 januari på Alla hjärtans hus.

Vill du vara med?

Anmäl dig till en av informationsträffarna den 10 januari på Alla hjärtans hus, kyrkogatan 3 i Halmstad.

OBS: max 100 deltagare per tillfälle, först till kvarn gäller.

Klicka på ett av tillfällena nedan för att anmäla dig:
Tillfälle 1: kl. 11.00 – 12.00
Tillfälle 2: kl. 15.00 – 16.00
Tillfälle 3: kl. 16.00 – 17.00

Anmälan kan också göras via Halmstads kommun: 035-13 70 00 eller direkt@halmstad.se.

Sista anmälningsdag: 7 januari 2019.

OBS: Begränsat antal platser. Erbjudandet gäller endast för nya deltagare. För att få en plats måste du delta på en av informationsträffarna den 10 januari.

Om projektet Satsa Friskt

Satsa friskt är ett tio veckors kostnadsfritt träningsprogram för dig som är 79 år eller äldre. Träningstillfällena kommer att ske i grupper på dagtid. De kommer att erbjudas olika fysiska aktiviteter som anpassas efter grupperna och fika efter passet för att främja den sociala kontakten. De kommer också att få lära sig mer om kost, hälsa och träning för äldre vid två föreläsningstillfällen. Efter de tio veckorna med gruppträning erbjuds ett rabatterat träningskort för ett år.

När andelen äldre i samhället ökar, så ökar också behovet av hälsofrämjande och förebyggande åtgärder. Rekreation, socialt stöd och fysisk motion är grundläggande för äldres hälsa. Därför ser vi på kommunen ett behov av nya sociala arenor för att motverka isolering och ensamhet. Genom det här försöket vill vi försöka hitta formerna för bibehållen hälsa längre upp i åldrarna. 

Högskolestudenter följer Satsa friskt 2019

Nytt för 2019 är att hemvårdsnämnden beslutat att lägga till en växel på projektet och har valt att inleda en forskningssamverkan med högskolan.

Inledningsvis kommer tre studenter på det Hälsopedagogiska programmet på Högskolan i Halmstad att följa deltagarna. Satsa friskt omfattar tre delar,

  1. motion för att förstärka kondition och ork
  2. kunskap för att äldre ska få aktuell/uppdaterad information om kost, hälsa och nutrition
  3. Sociala inslag för att motverka ofrivillig ensamhet.

Genom samarbete med Högskolan i Halmstad kan de tre delarna kompletteras med ytterligare en aspekt, nämligen motivation och kopplingar till de omställningar som behöver göras från sjukvård till hälsovård i riktning med den statliga utredningen God och nära vård. Studenterna kommer att följa deltagarna under 2019 och resultatet kommer presenteras i kandidatuppsatsen ”Bättre sent än aldrig - en explorativ studie om ett hälsofrämjande projekt för äldre" senare i höst.