Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Josefins arbetsgrupp höjde frisktalet med över 300 procent

Josefin Green, enhetschef för Snöstorps hemtjänst och äldrelägenheter har lyckats med något många andra chefer bara drömmer om. Hon har höjt sin arbetsgrupps frisktal med över 300 procent på två år. Nyckeln till Josefins framgång stavas: engagemang, goda exempel, tydliga mål, en aktivare arbetsplats och strukturerade hälsosamtal.

Frisktal är måttet på hur stor andel av medarbetarna som har mindre än fem sjukdagar på ett år. De flesta hemtjänstgrupper i landet jobbar för att öka frisktalen, och för tre år sen var inte Josefin Greens arbetsplats på något sätt annorlunda. Arbetsgruppen hade då ett frisktal på endast 11 procent. Men redan ett år senare landade frisktalet på 32 procent, alltså en ökning med hela 200 procent. Hur förklaras då denna bedrift?

Det hela började med att arbetsgruppen valdes ut till att delta i ett hälsostudieprogram vid namn Chefshälsa, som leddes av läkaren Erland Colliander på hälsoföretaget Proformia hälsa AB. Syftet var att utvärdera hur en hälsosatsning på en arbetsplats kunde förbättra medarbetarnas hälsa och välmående.

Det första Josefin fick göra, var att gå en kortare utbildning för att kunna leda arbetsgruppen i hälsoprojektet på bästa möjliga sätt.

– Erland lyfte tydligt fram hur viktigt det var att jag fungerade som ett föredöme för mina medarbetare. Om inte jag är engagerad och föregår som ett gott exempel, kan jag inte vara trovärdig när jag säger att vi ska vara aktivare och träna. Här har jag fått ett stort stöd av mina hälsoinspiratörer som stöttat sina kollegor på ett fantastiskt sätt, säger Josefin Green.

Hon genomförde därefter individuella hälsosamtal med alla i arbetsgruppen. Varje medarbetare fick sätta upp egna långsiktiga och kortsiktiga mål samt formulera en plan för när deras mål skulle följas upp. De fick dessutom formulera egna belöningar, som de skulle få unna sig om de nådde i mål.

– Både målen och belöningarna varierade en hel del från person till person. Vissa ville börja styrketräna och någon annan ville till exempel dra ner på rökningen. Jag själv ville bland annat börja cykla till jobbet.

En annan insats var att aktivera medarbetarna på arbetstiden, genom att till exempel styrketräna tillsammans eller ta gemensamma promenader. En insats som håller i sig än i dag, ett år efter att programmet avslutats. I dag ligger arbetsgruppens friskatal på över 40 procent.

– Jag upplever att alla fortfarande är väldigt aktiva, och att de har en helt annan medvetenhet när det kommer till deras hälsa. Vi har till exempel gjort en hel del små och viktiga förändringar i det dagliga arbetet. Bland annat erbjuder vi alltid frukt till fika, säger Josefin Green.