Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstads integrationsarbete - ur ett personligt perspektiv

För ungefär ett år sedan skapades en ny tjänst i Halmstads kommun med uppdrag att samordna integrationsarbetet. Annika Vannerberg tillträdde och har nu övergripande ansvar för kommunens integration och internationalisering. I sin blogg på halmstad.se delar hon med sig av upptäckter, utveckling och utmaningar som hon möter i vardagen.

I bloggen kan du läsa Annika Vannerbergs reflektioner kopplade till integration, rapporter från de forum hon deltar i för kommunens räkning och om nya bekantskaper hon möter på vägen. Det finns möjlighet för dig att prenumerera på bloggen.

- De här frågorna är väldigt stimulerande att jobba med, men också utmanande. Vi måste bryta ny mark konstant och vi måste vara kreativa och hitta nya lösningar när det gäller integration, säger Annika Vannerberg.

Ett exempel är att engagera näringslivet, eftersom arbete är en nyckelfaktor när det kommer till inkludering och språkinlärning. I Halmstad har det både ordnats speed-dating mellan företag och nyanlända för att snabbt kunna matcha kompetenser, och Halmstad Näringslivs senaste Guldmorgon hade tema integration.

- Jag vill dela med mig av det som görs i Halmstad och i övriga Sverige. Vi kan lära mycket av varandra. Att lyckas med inkluderingen är en av våra viktigaste frågor för framtiden, säger Annika Vannerberg.