Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Verktygslåda för att möta död och sorg genom konst

Död och sorg är något som vi alla möter och upplever. Ändå är det sällan ett naturligt samtalsämne. Vad händer när barn och äldre träffas för att prata om det? Kan konstnärligt skapande vara ett sätt att tillsammans närma sig frågor som är både abstrakta och svåra på ett mer lättsamt och lekfullt sätt? En projektgrupp i Halmstad har testat och delar nu med sig av sina erfarenheter via en ”verktygslåda” som presenteras den 20 maj.

Under våren 2018 träffades en grupp barn och äldre i Halmstad för att arbeta konstnärligt med frågor kring sorg och död. Det hela skedde inom ramen för projektet DöBra Ateljé, ett forskningsprojekt på Karolinska Institutet som handlar om att stödja samtal kring dessa ämnen på olika sätt. Kulturförvaltningen och hemvårdsförvaltningen deltog i arbetet med att ta fram träffarna tillsammans med konstnären Hanna Hallén. Genom anslag från Karolinska Institutet och vidare arbete i förvaltningarna har projektgruppen nu utvecklat ”DöBra Ateljé Verktygslåda”.

Verktygslådan ger förslag på hur man kan arbeta generationsöverskridande kring död och sorg med hjälp av konst. Den kommer finnas på webben, www.döbra.selänk till annan webbplats, för alla som är intresserade av att arbeta på liknande sätt.

Arbetet och verktygslådan presenteras på
Alla Hjärtans Hus den 20 maj, kl. 15.00–17.00.

Program

Kl 15.00: Max Kleijberg, doktorand vid KI, berättar om sin studie och bakgrunden till projektet.

Kl 15.30: Charlotte Libäck, kulturförvaltningen och Karolina Oad, hemvårdsförvaltningen, berättar om projektet i Halmstad – hur de

gjorde och vad de lärt sig.

Kl 15.45: Fika och prova på en övning från verktygslådan, träffa andra som jobbar med konst, barn eller äldre samt få ett eget exemplar av DöBra Ateljé Verktygslådan.