Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Stadsbondgården blir Olofstorp djur och trädgård

Det som för många mest är känt som ”stadsbondgården” får i höst det nya namnet Olofstorp djur och trädgård. Syftet med namnbytet är att ge alla besökarna rätt bild av vad det är de besöker. Sedan en tid tillbaka finns det inte längre stora bondgårdsdjur på Olofstorp och även jordbruket ska avvecklas.

- Vi vill inte att namnet ska hänvisa till en bondgård och därmed bilden av att det ska finnas hästar och kor. Fokus framöver är gården med trädgårdar och smådjur i dess närhet. Olofstorp är gårdens rättmätiga namn sen tidigare, säger Kaj Karegren, enhetschef arbetsmarknadsenheten.

Framåt planerar man att skapa fler och mer tillgängliga sittplatser, samt utveckla lekytor för barn.

 - I framtiden hoppas vi också på ett utvecklat samarbete med kommunens äldreboende och skolor, då både barn och gamla mår bra av att vara ute i vacker miljö. Kanske blir det odlingslotter, trollstigar, djurskola, pergolor och rullstolsvänliga stigar runt bland växtligheten att se fram emot, allt är beroende av vad personalen som arbetar hos oss för tillfället är kunniga och intresserade av att göra.

Olofstorp djur och trädgård är en avdelning hos arbetsmarknadsenheten och finns till för att hjälpa medborgare att komma närmre arbetsmarknaden.