Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu startar provtagning av vårdpersonal

I morgon torsdag startar provtagningen av covid-19 för vård- och omsorgspersonal med lätta förkylningssymtom i Halmstads kommun.

Provtagning kommer att ske i begränsad omfattning. Det är endast medarbetare med lindriga förkylningssymtom, men som i övrigt känner sig friska och arbetsföra, som kommer att testas.

Om de testas negativt för covid-19 kan de utan risk fortsätta jobba eller återgå till arbetet. Syftet med testningen är också att inte få in smittade personer i verksamheten. Det är närmsta chef som beslutar vem som ska testas, enligt framtagen rutin.

Provtagning kommer att ske på företagshälsovården, Pe3, tre dagar i veckan. Provet tas i svalget eller via näsan och svaret kommer senare samma dag.

Om du är sjuk – stanna hemma

Den provtagning som genomförs ger en ögonblicksbild, och en medarbetare som testas negativt en dag kan teoretiskt sett redan dagen därefter vara positiv. Därför gäller fortfarande rekommendationen att om man har tydliga symtom och känner sig sjuk så ska man stanna hemma och följa allmänna råd via 1177.se. Det är endast de med mycket milda och tveksamma symtom som kommer testas via företagshälsovården.