Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kommunen och bankerna bjuder in till dialog om digitala betalningstjänster

I somras arrangerade Halmstads kommun en dialogträff på Alla hjärtans hus där man diskuterade hur man på bästa sätt ställer om från pappersfaktura till e-faktura. Intresset var stort bland Halmstads seniorer och nu tar kommunen nästa steg i det arbetet och bjuder in till ny träff den 3 december. Denna gång sker det tillsammans med stadens banker och fokus ligger på digitala betalningstjänster, bank-ID, swish och säkerheten runt dessa.

Under förra dialogträffen kom det fram att många äldre känner sig osäkra inför att använda internetbank. Seniorerna efterlyser enklare banktjänster för att kunna betala fakturor elektroniskt, men man tycker också att det är svårt att hitta information om hur man kan komma igång med e-faktura.

Under dialogen kommer deltagarna att få information om digitala betalningstjänster och vilken hjälp som finns att få. De kommer också att få tillfälle att diskutera och ge sina synpunkter till kommunen och bankerna. På plats finns även de tre seniorer som utsetts till "e-faktura-inspiratörer" och som delger sina erfarenheter i att ställa om från pappersfakturor till digital hantering.

Anmäl dig till dialogträffen "Fika med oss" den 3 december här.