Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Klart för nytt äldreboende i Fyllinge 2020

Nästa år får Halmstadborna ett till särskilt boende (äldreboende) att välja på. Det stod klart efter att hemvårdsnämnden tagit beslut om att godkänna anbudet från en privat leverantör om att erbjuda 54 platser på Fyllinge äldreboende.

Tillsammans med fastighetsägaren Hemsö etablerar Norlandia Care Fyllinge AB ett nytt särskilt boende i området Fyllinge. Boendet på Fyllingevägen 83 kommer att ha 54 lägenheter fördelade på tre plan med gemensamhetsutrymmen. Varje lägenhet har ett litet kök och rymligt badrum. Boendets koncept kommer att vara ”Meningsfull dag” som syftar till att vägleda och inspirera omvårdnadspersonalen med målet att skapa livskvalitet, en meningsfull tillvaro och minimera känslan av ensamhet för de äldre.

I Halmstads kommun tillämpas LOV, Lagen om valfrihetssystem inom särskilt boende för äldre (personer över 65 år). Detta innebär att den som har ett beslut från biståndshandläggare om plats i särskilt boende har rätt att välja boende och vänta tills plats finns ledig på det önskade boendet.

– Det här innebär en ökad valfrihet för kunden. Många äldre föredrar att bo kvar i samma område som tidigare och vi har inget äldreboende i området runt Fyllinge idag, säger Ann-Charlotte Mankell (M), ordförande i hemvårdsnämnden.

Behovet av platser på äldreboende förväntas blir stort framöver i och med att befolkningen blir allt äldre. Halmstads kommun tecknar idag avtal enligt LOV med samtliga leverantörer som uppfyller ställda krav och villkor, och leverantörerna har möjlighet att löpande lämna anbud om att erbjuda platser. Äldreboendet i Fyllinge blir det fjärde privata alternativet i kommunen och beräknas stå klart hösten 2020.