Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Hälsosamtal kan vinna pris för årets initiativ

Hemvårdsförvaltningen är en av tre finalister till Årets initiativ 2019: ett pris som delas ut av Ledarna privat tjänstesektor. Temat för i år är Hälsa för chefer. Priset vill uppmärksamma organisationer som tagit initiativ till att utveckla ett arbetssätt för att skapa förutsättningar för trygga och hållbara chefer på alla nivåer.

Hemvårdsförvaltningen är nominerade för sitt arbete med hälsosamtal, en väg till friskare medarbetare genom ett hälsofrämjande ledarskap. Varje medarbetare får efter en hälsoanalys en individuell plan för sin hälsa och samtal med sin chef om detta. Cheferna har utbildats i att hålla hälsosamtal och även gått igenom sina egna planer för att kunna vara ett föredöme. Man tittar också på hela gruppen och hur man kan stötta varandra i att förbättra livsstilen och balansen i förhållande till arbetet.

På vissa håll i förvaltningen har satsningen bidragit till att arbetsplatser nu har tre gånger så högt frisktal. Andersbergs hemtjänst är ett inspirerande exempel då de blev utsedda till Årets bästa arbetsplats 2019länk till annan webbplats. Titta gärna på filmen i länken för att få veta mer om hur de arbetat.

Prisutdelning för Årets initiativ kommer att ske i Stockholm den 11 november.

Hemvårdsförvaltningens chef Jennie Vidal är i höst också en av finalisterna till utmärkelsen Årets inspiratörlänk till annan webbplats inom offentlig sektor som avslöjas vid Framtidsgalan 28 november.