Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Halmstads omsorgspersonal får toppbetyg av de äldre

Halmstads äldre är fortsatt nöjda med omsorgen i kommunen och högst betyg får personalens bemötande. Det visar Socialstyrelsens årliga undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och på äldreboenden.

Det är personer med hemtjänstinsatser och äldre på äldreboenden i hela Sverige som fått chansen att tala om vad de tycker om äldreomsorgen.

I Halmstad är de som bor på ett äldreboende framförallt nöjda med personalens bemötande. De uppger att de känner sig trygga på sitt boende och har möjligheten att få kontakt med personal vid behov.

Hemtjänstkunderna är också mycket nöjda med personalens bemötande och känner stort förtroende för personalen. Den sammantagna upplevelsen av hemtjänsten i Halmstad är mycket positiv. Den fråga som visade sämst resultat i båda kundgrupperna handlar om känslan av ensamhet.

– Resultatet för Halmstad är fortsatt bättre än genomsnittet för övriga landet och våra medarbetares höga betyg visar återigen på vilken fantastisk personal vi har inom äldreomsorgen och hemsjukvården. Jag är väldigt stolt och tacksam för det goda arbete som bedrivs i vår verksamhet samt att de äldre känner förtroende för våra medarbetare, säger Jennie Vidal förvaltningschef på hemvårdsförvaltningen.

Hemvårdsförvaltningen kommer nu att gå igenom och analysera materialet för att hitta
förbättringsområden.

Hela undersökningen från Socialstyrelsen finns att läsa här: http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2018/2018-9-7/Sidor/default.aspx
länk till annan webbplats